Energie-ambassadeurs gezocht!

14 jun 2019
De gemeente Drimmelen wil in 2040 energieneutraal zijn. We helpen inwoners bij het verduurzamen van hun huizen. Dat kunnen we niet alleen. We zijn daarom op zoek naar extra energie-ambassadeurs.

Energieambassadeurs

Heeft u uw eigen huis al helemaal energiezuinig gemaakt? Heeft u interesse in duurzaamheid en duurzame energie? Of heeft u een technische achtergrond en wilt u die kennis delen? Iedere energie-ambassadeur is anders. Er is volop ruimte voor uw persoonlijke invulling. Als energieambassadeur krijgt u een vrijwilligersvergoeding en uiteraard worden uw onkosten (reizen, printen e.d.) vergoed.

Aan de slag

Een energie-ambassadeur is op de eerste plaats een enthousiaste vrijwilliger met passie voor duurzaamheid en energie. Inwoners van Drimmelen die rondlopen met vragen over energie besparen of duurzaam opwekken, kunnen bij u terecht. U vindt het leuk om bij mensen thuis op bezoek te gaan, de mogelijkheden te inventariseren en daarover advies te geven. Na afloop verwerkt u alles in een rapport.

Begeleiding

Voordat u zelfstandig aan de slag gaat, krijgt u van ons een training. Die training bestaat uit een theoretisch en praktisch deel. We zorgen ervoor dat u zelf alle kennis en vaardigheden in huis hebt om een goede opname van een woning te maken en om vervolgens een kundig advies op te stellen. U gaat al snel zelfstandig bij de inwoners op bezoek, inspecteert de woning en geeft advies over mogelijke energiebesparende maatregelen, zonnepanelen en eventuele subsidies.

Aanmelden of meer weten?

Wilt u zelf aan de slag als energieambassadeur of wilt u eerst nog meer informatie? Stuur dan een mail naar Toine van Arendonk, beleidsmedewerker Energietransitie, tvanarendonk@drimmelen.nl.