Fase 1 verduurzaming gemeentehuis afgerond

16 nov 2020
Warmtepompen en zonnepanelen zijn geplaatst De verbouwing van het gemeentehuis van Drimmelen heeft momenteel al een aantal belangrijke mijlpalen bereikt. Zo zijn de warmtepompen geplaatst, liggen de zonnepanelen op het dak en zijn de bijbehorende aanpassingen uitgevoerd. Daarmee zijn al grote stappen gezet richting het einddoel van de verbouwing: bijdragen aan de energietransitie door verduurzaming van het gebouw.

Ambitie

De gemeente Drimmelen wil in 2040 energieneutraal zijn en vindt het belangrijk om daarin ook het goede voorbeeld te geven. De aanpassingen om het gemeentehuis te verduurzamen sluiten daar op aan. Het doel is om het energieverbruik en de CO2-uitstoot te verlagen, minder afhankelijk te zijn van fossiele energiebronnen en een beter intern klimaat te creëren. Naast de genoemde ambitie heeft de gemeente ook een wettelijke plicht om ervoor te zorgen dat alle overheidsgebouwen minstens energielabel C hebben in 2023.

Wethouder Harry Bakker (Bedrijfsvoering): “Fijn dat we in het gemeentehuis het goede voorbeeld kunnen geven en binnen het budget het comfort kunnen verbeteren én bijdragen aan de klimaatdoelstellingen!”

Vanuit de portefeuille ‘Energietransitie’ vult wethouder Jürgen Vissers aan: “Op die manier laten we bovendien zien dat we samen met onze inwoners willen werken aan de energietransitie."

243 zonnepanelen

De verbouwing bestaat uit twee fases. Deze zomer is de verwarmings-en koelinstallatie vervangen door warmtepompen en heeft het dak nieuwe dakbedekking gekregen met daarop 243 zonnepanelen. Daarmee is de eerste fase nu afgerond. Begin 2021 start fase twee. Dan wordt op een aantal plaatsen HR+++-glas geplaatst en de zonwering verbeterd.