Geluk in Drimmelen

De gemeente Drimmelen gaat aan de slag met het onderwerp ‘Geluk’ en het opstellen van een geluksagenda in samenspraak met inwoners. Op deze agenda staan punten waar de gemeente mee aan de slag wil om bij te dragen het geluk van inwoners. Om een goede geluksagenda te maken is inzicht in de geluksbehoeften van inwoners essentieel. Daarom gaat de gemeente in 2019 in gesprek met inwoners over ‘Geluk in Drimmelen. Op deze pagina leest u actueel nieuws over het opstellen van de geluksagenda.

‘Rondje Geluk’

In januari en februari 2019 reed ‘wethouder Geluk’ Jan-Willem Stoop in zijn geluksbusje door de zes dorpen tijdens een speciale gelukstour, genaamd ‘Rondje Geluk’. Tijdens deze tour ging hij samen met andere medewerkers van de gemeente in gesprek met inwoners. Zo heeft hij ontdekt wat inwoners gelukkig maakt, hoe de gemeente daaraan kan bijdragen en welke punten er op de geluksagenda van de gemeente moeten komen.

Nomineer jouw geluksplek in de gemeente Drimmelen!

Tijdens ‘Rondje Geluk’ zijn verschillende geluksplekken genomineerd. De gemeente kiest voor ieder dorp één nominatie uit en maakt hiervan een officiele geluksplek. Binnenkort maakt de gemeente meer bekend over deze geluksplekken. Mensen die een plek genomineerd hebben krijgen persoonlijk bericht. Nieuws over de geluksplekken vindt u op deze pagina.

De geluksagenda van de gemeente Drimmelen

Op woensdag 20 maart om 19.30 uur was het zover: wethouder ‘Geluk’ Jan-Willem Stoop presenteerde de geluksagenda van de gemeente Drimmelen. Dit deed hij in het gemeentehuis. Zo’n X mensen waren aanwezig. De drie hoofdthema’s op de agenda zijn: ‘het aanpakken van eenzaamheid en het ondersteunen van kwetsbare groepen’, ‘burgerparticipatie’ en ‘communicatie en informatievoorziening’.

Wat staat er op de geluksagenda?

Bij elk thema op de geluksagenda staat een aantal acties. Hiermee wil de wethouder ‘Geluk’ in deze coalitieperiode aan de slag. Door het uitvoeren hiervan draagt de gemeente bij aan de geluksbeleving van inwoners, als het gaat om gemeentetaken. U kunt de geluksagenda hieronder bekijken.

pdf Externe geluksagenda (PDF, 96.33 KB)

Meer weten over de geluksagenda?

De geluksagenda is altijd in te zien op www.drimmelen.nl/geluk-drimmelen. Hier is ook alle andere informatie over het project ‘Geluk’ te lezen en hoe de agenda gemaakt is. Op deze pagina houdt de gemeente inwoners ook op de hoogte over de uitvoering van de geluksagenda. 

pdf Persbericht gemeente Drimmelen presenteert geluksagenda - 21 maart 2019 (PDF, 412.66 KB)

pdf Persbericht presentatie geluksagenda - 1 maart 2019 (PDF, 342.93 KB)