Gemeente Drimmelen gaat in 2023 stevig investeren

7 nov 2022
De gemeente Drimmelen heeft een sluitende begroting voor de komende jaren. Volgens de begroting is er volgend jaar 69,4 miljoen euro in kas, waarmee alle afspraken uit het coalitieakkoord kunnen worden gerealiseerd. “Gelukkig kunnen we weer een financieel stabiele begroting presenteren”, zegt wethouder Bakker. “We hebben grote ambities en gaan in 2023 in alle dorpen investeren, met bijvoorbeeld een voetveer van Drimmelen naar de Hofmansplaat, een visie op de ontwikkeling van Lage Zwaluwe én van Wagenberg, de bypass in Hooge Zwaluwe, het havengebied in Terheijden en de bouw van het Sociaal Cultureel Dorpshart in Made.” De gemeenteraad bespreekt de begroting op donderdag 10 november aanstaande.

Stijgende prijzen

Ondanks het gunstige gemeentelijke plaatje heeft wethouder Bakker wel zorgen over de
betaalbaarheid van het leven voor veel inwoners. Bakker: “Het zijn onrustige tijden en veel mensen
hebben last van stijgende energie- en voedselprijzen. De gemeente biedt ondersteuning met een
energietoeslag, het voorkomen van schulden en schuldhulpverlening, stichting Leergeld en de
voedselbank. We merken het aan de aanvragen: hier is meer geld voor nodig. Maar ook de
verenigingen en clubs merken de stijgende lasten en we zullen maatwerk leveren waar dat nodig is.”

Lokale lasten

“We proberen de lokale lasten om die redenen ook laag te houden. We kunnen de afvalstoffenheffing, de onroerende zaakbelasting en de rioolheffing helaas niet op het niveau van dit jaar houden, maar de lasten zitten met gemiddeld € 749,25 nog altijd onder het niveau van 2021”, aldus Harry Bakker.

Samenleving

Bakker: “Maar ook gemeentebreed investeren we stevig in de samenleving. De energietransitie wordt verder uitgewerkt voor onze dorpen, we werken met nieuwe fietspaden, rotondes en
verkeershandhaving aan veiligere wegen, we ontwikkelen onze digitale dienstverlening en we trekken hard aan de bouw van nieuwe woningen: ook in 2023 willen we 200 woningen bouwen die duurzaam, natuurinclusief en betaalbaar zijn voor onze inwoners. Om de samenleving in Drimmelen sterk te houden.”