Gemeenteraadsverkiezingen op 14, 15 en 16 maart 2022

Eens in de 4 jaar zijn er in Nederland verkiezingen voor de gemeenteraad. Bij een gemeenteraadsverkiezing kiezen de inwoners de gemeenteraadsleden. Het aantal leden van de gemeenteraad is afhankelijk van het aantal inwoners. De raad in Drimmelen bestaat uit 21 raadsleden

In de gemeente Drimmelen mag u in elk willekeurig stembureau binnen de gemeente stemmen. Daarom staat op uw stempas geen adres meer van een stembureau bij u in de buurt.

Bij de verkiezingen van de Tweede Kamer in maart 2021 bleek dat bij verschillende stembureaus met name in de avond lange wachtrijen ontstonden. Kom daarom zoveel mogelijk verspreid stemmen op 14, 15 en 16 maart 2022. Lees op de pagina 'Vervroegd stemmen' op deze website welke stembureaus er op maandag en dinsdag al vervroegd geopend zijn.

Als u gaat stemmen, moet u naast uw stempas ook een geldig identiteitsbewijs laten zien. Voor deze verkiezing geldt dat het identiteitsdocument (rijbewijs, paspoort of ID-kaart) maximaal 5 jaar verlopen mag zijn. Als u zich niet kunt identificeren, mag u niet stemmen.

U brengt uw stem uit op een stembiljet.

De stembureaus zijn geopend op 14, 15 en 16 maart 2022 van ’s ochtends 07.30 uur tot ’s avonds 21.00 uur.