Glasvezel in gemeente Drimmelen? Nog 2 weken te gaan!

3 mrt 2020
De campagne voor het aanleggen van glasvezel in het buitengebied en de kleinere kernen in gemeente Drimmelen loopt nog ruim 2 weken. Als op 16 maart 2020 minimaal 40% van de inwoners zich aangemeld heeft, komt er daadwerkelijk glasvezel.

Ervaringen uit eerdere campagnes leren ons dat met name in de laatste weken de meeste aanmeldingen binnen komen. Dat zien we ook bij de glasvezelcampagne in gemeente Drimmelen. Veel inwoners hebben zich al aangemeld, maar we zijn er nog niet.

Marc Crans, projectleider Glasvezel buitenaf: ‘We liggen nog op schema, maar we zien wel dat tijdens de carnaval de mensen de focus even op iets anders hadden liggen. Desalniettemin zijn we tot nu toe tevreden over het resultaat. Echter moeten we deze komende 2 weken nog wel wat extra gas geven om de 40% te gaan behalen. Uit ervaring bij voorgaande projecten weten we dat de laatste twee weken allesbepalend zijn. Na een periode van informeren en vergelijken melden mensen zich vaak in de laatste weken aan. Het is nu aan de inwoners om deze kans te pakken zodat de aanleg van glasvezel door gaat.’

Bezoek één van de inloopavonden


De komende twee weken worden er 8 inloopavonden georganiseerd. Lokale verkopers en ambassadeurs staan tijdens deze avonden klaar om vragen te beantwoorden en inwoners te helpen bij het afsluiten van een abonnement. De inloopavonden vinden plaats van 19.00 tot 21.00 uur op de volgende data:

  • Maandag 2 maart bij Ontmoetingscentrum de Zonzeel, Poolsestraat 13 in Hooge Zwaluwe
  • Dinsdag 3 maart bij Doederij de Reevliet, Bloemendaalse Zeedijk 28 in Blauwe Sluis
  • Woensdag 4 maart bij Dorpshuis Plexat, Kerkstraat 22 in Wagenberg
  • Donderdag 5 maart bij Zalencentrum Den Domp, Plantsoen 10 in Lage Zwaluwe
  • Maandag 9 maart bij Het Panorama, Biesboschweg 1 in Drimmelen
  • Dinsdag 10 maart bij Zalencentrum Den Domp, Plantsoen 10 in Lage Zwaluwe
  • Woensdag 11 maart bij Zalencentrum Den Domp, Plantsoen 10 in Lage Zwaluwe
  • Donderdag 12 maart bij Ons Dorpshuys, ‘t Fort 1 in Drimmelen

In de week van 16 maart wordt bekend of het minimum deelnamepercentage van 40% behaald is.
Meer informatie over de glasvezelcampagne is te vinden op www.glasvezelbuitenaf.nl/drimmelen.