Glasvezelaanleg Lage Zwaluwe gaat door!

27 jan 2021

Persbericht Delta Fiber Netwerk

Hoera, aanleg glasvezel in Lage Zwaluwe gaat door!
In Terheijden blijft het nog even spannend.

Lage Zwaluwe

Goed nieuws voor de inwoners van Lage Zwaluwe. In navolging van het buitengebied en de kleinere kernen in de gemeente Drimmelen, komt er nu ook in Lage Zwaluwe glasvezel! Tijdens de glasvezelcampagne van DELTA Fiber Netwerk zijn voldoende aanmeldingen binnengekomen om glasvezel aan te leggen in Lage Zwaluwe.  Naar verwachting start de aanleg in het derde kwartaal van 2021. In Terheijden zijn er op dit moment nog niet voldoende aanmeldingen binnengekomen.

Inzet van ambassadeurs en lokale partijen onmisbaar

Bart Helthuis, projectleider bij DELTA Fiber Netwerk: “Tijdens de campagne in Lage Zwaluwe is er veel werk verzet om ervoor te zorgen dat er daadwerkelijk glasvezel komt. Ambassadeurs en lokale verkopers hebben, zelfs in deze coronatijd, alles op alles gezet om buurtbewoners te overtuigen van het belang van glasvezel. En met succes, want in de laatste week was mede daardoor een mooie eindsprint zichtbaar in het aantal aanmeldingen. We zijn dan ook erg verheugd dat we kunnen melden dat er glasvezel komt in Lage Zwaluwe!”

Nog geen glasvezel voor Terheijden

In Terheijden is het benodigde aantal aanmeldingen nog niet behaald. Bart Helthuis: “We hebben gemerkt dat er veel animo is in Terheijden. Veel inwoners hebben zich al aangemeld. Daarom geven wij inwoners die zich nog niet hebben aangemeld, nog tot 17 februari 2021 de tijd om zich alsnog aan te melden zonder extra aansluitkosten. Op die datum bekijken we opnieuw of het benodigde percentage is behaald. Is dat het geval? Dan wordt er ook in Terheijden glasvezel aangelegd.”

Harry Bakker, wethouder gemeente Drimmelen:

“Thuiswerken, onderwijs en zorgverlening op afstand, ontspanning en sociale contacten onderhouden; we merken in deze tijd meer dan ooit hoe belangrijk het is om over hoge datasnelheden te beschikken. Het is fantastisch nieuws dat na het buitengebied en de kleine kernen nu ook in de kern Lage Zwaluwe glasvezel aangelegd wordt. Daarmee komt voor onze inwoners en bedrijven supersnel internet beschikbaar en zijn we goed op de toekomst voorbereid. Hopelijk volgt Terheijden ook snel!”

Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd

Alle inwoners van Lage Zwaluwe die zich tijdens de glasvezelcampagne hebben aangemeld, worden persoonlijk geïnformeerd over het goede nieuws. Aanmelden in Lage Zwaluwe kan nog kosteloos tot 17 februari 2021!

Kijk voor meer informatie op gavoorglasvezel.nl.