Herinrichting centrumroute Terheijden

Algemeen

Op 26 augustus 2019 is gestart met de nieuwe inrichting van de doorgaande route in Terheijden . Hiermee worden de knelpunten in het traject van de Moerdijkseweg tot aan de rotonde Zeggelaan opgelost. Ook wordt het gebied rondom de kerk en het Dorpsplein opnieuw ingericht.

Actueel Nieuws

Actuele informatie over het project is te vinden op de Bouwapp. U kunt de BouwApp downloaden in de appstore van Apple of in de Google Play Store. Daarna kunt u deze op uw smartphone of tablet installeren.

Projectleiding

  • Bestuurlijk verantwoordelijk collegelid: Jan-Willem Stoop
  • Ambtelijk projectleider: Wim Kapitein

Aanleg Traais warmtenetwerk

Het Traais Energie Collectief (TEC) is in de zomer van 2019 gestart met de aanleg van het Traais warmtenetwerk in het centrum van Terheijden. Het warmtenetwerk wordt gelegd in de Hoofdstraat (vanaf de rotonde) richting de Raadhuisstraat tot het begin van de Molenstraat. Voor het laatste stuk: van de Schapenbogert tot aan de molen, geldt dat het netwerk pas op een later moment wordt aangelegd. Ook de Markstraat, de Haven, Markpoort, Kleine Dreef, Slotje, Schansstraat, Thomashof en de Norbartstraat worden in de eerste fase aangesloten.

Alle inwoners van dit gebied krijgen de kans om vanaf het voorjaar van 2020, als alle aansluitingen klaar en getest zijn, hun huizen te voorzien van duurzame warmte uit het netwerk. Het collectief wil dit netwerk stap voor stap, straat voor straat verder uitbreiden.

Woont u in het betreffende gebied en wilt u graag weten wat de mogelijkheden zijn om uw woning aan te sluiten op het Traais warmtenetwerk? Vraag dan bij het TEC een Warm-TECgesprek aan. Tijdens dit gesprek wordt de woning zorgvuldig in kaart gebracht, kunt u vragen stellen en ontvangt u advies op maat. Voor meer informatie over de mogelijkheden en een indicatie van de kosten kunt u terecht op de website van het TEC: https://traaisenergiecollectief.nl/traais-warmtenetwerk/.

Heeft u vragen of wilt u een Warm-TECgesprek aanvragen? Stuur dan een mail naar het TEC via: warmte@traaisenergiecollectief.nl.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wim Kapitein, bereikbaar via telefoonnummer 140162 of per e-mail: gemeente@drimmelen.nl ter attentie van Wim Kapitein.

Bijlagen


pdf Tekening Hoofdstraat - Markstraat - Dorpsplein (PDF, 4.43 MB)

pdf Raadhuisstraat en Dorpsplein (PDF, 3.18 MB)

pdf Molenstraat (PDF, 1.62 MB)