Herinrichting centrumroute Terheijden

Algemeen

Op 26 augustus 2019 is gestart met de nieuwe inrichting van de doorgaande route in Terheijden . Hiermee worden de knelpunten in het traject van de Moerdijkseweg tot aan de rotonde Zeggelaan opgelost. Ook wordt het gebied rondom de kerk en het Dorpsplein opnieuw ingericht.

Actueel Nieuws

Actuele informatie over het project is te vinden op de Bouwapp. U kunt de BouwApp downloaden in de appstore van Apple of in de Google Play Store. Daarna kunt u deze op uw smartphone of tablet installeren.

Projectleiding

  • Bestuurlijk verantwoordelijk collegelid: Jan-Willem Stoop
  • Ambtelijk projectleider: Wim Kapitein

Aanleg Traais warmtenetwerk

Het Traais Energie Collectief is in de zomer van 2019 gestart met de aanleg van het Traais Warmtenetwerk in het centrum van Terheijden. Een jaar later, juli 2020, ligt er één kilometer warmteleidingen in de grond. Deze leidingen liggen in een deel van de Marktstraat, de Hoofdstraat (vanaf de rotonde richting het centrum) en de Raadhuisstraat tot het begin van de Molenstraat. De inwoners van dit gebied krijgen de kans om hun huizen in het voorjaar van 2021 te voorzien van duurzame warmte uit het Traais Warmtenetwerk.

Planning 2021/2022

Het collectief breidt het netwerk stap voor stap, straat voor straat verder uit. De volgende fase is het nieuwbouwproject De Weelde. De werkzaamheden voor dit project starten in oktober 2020. Vervolgens staan de straten Thomashof, ‘t Slotje, Norbartstraat en de Mr. Aalbersestraat op de planning. In maart 2021 worden deze straten opgeleverd. In maart 2021 gaat het collectief aan de slag in tweede deel van de Markstraat, de Haven, Markpoort, Kleine Dreef, Schansstraat, Ravelijn en Bolwerk.

Aanvragen Warm-TECgesprek

Woon je in een van de straten waar het netwerk wordt aangelegd en wil je graag weten wat de mogelijkheden zijn om jouw woning aan te sluiten op het Traais Warmtenetwerk? Vraag bij het Traais Energie Collectief een Warm-TECgesprek aan. Tijdens dit gesprek wordt jouw woning zorgvuldig in kaart gebracht, kun je vragen stellen en ontvang je vervolgens een advies op maat.

Online Rekentool

Op de website van het Traais Energie Collectief vind je een online rekentool. Vul uw gegevens in en bereken wat het overstappen op het Traais Warmtenetwerk voor u betekent. https://traaisenergiecollectief.nl/rekentool/

Meer weten of een Warm-TECgesprek aanvragen? Ga naar: https://traaiseenergiemaatschappij.nl/traaise-energie/traaise-warmte/

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wim Kapitein, bereikbaar via telefoonnummer 140162 of per e-mail: gemeente@drimmelen.nl ter attentie van Wim Kapitein.

Bijlagen


pdf Tekening Hoofdstraat - Markstraat - Dorpsplein (PDF, 4.43 MB)

pdf Raadhuisstraat en Dorpsplein (PDF, 3.18 MB)

pdf Molenstraat (PDF, 1.62 MB)