Herinrichting Oude Haven Drimmelen en omgeving

10 feb 2021

Om de openbare ruimte van de Oude Haven in Drimmelen en de omgeving daarvan een kwaliteitsimpuls te geven is afgelopen jaar gestart met de aanleg van een nieuw parkeerterrein. Ook is de “rotonde”, die geen rotonde was, (op het kruispunt van de verbindingsweg Biesboschweg – Dorpsstraat) verwijderd en vervangen door een overzichtelijke T-splitsing.

Nu komen twee volgende onderdelen van de herinrichting aan de orde:

Het Parkje

Tussen de Biesboschweg en de Dorpsstraat ligt een strook grond die nu onder andere wordt gebruikt als hondenuitlaatplaats (met opruimplicht) en de jeu-de-boulesbaan. Herinrichting van het parkje met mooie beplanting, banken en goed toegankelijke wandelpaden levert een overzichtelijke en aantrekkelijke omgeving op, die een meerwaarde vormt voor Drimmelen. Het plan is om in de loop van de winterperiode te beginnen met de aanleg van het Parkje.

De Wandelpromenade – Havenkade laaggelegen

De Wandelpromenade – Havenkade laaggelegen vormt de kern van het nieuwe ontwerp en geeft de grootste kwaliteitsimpuls aan de Oude Haven. Deze promenade omarmt het openbare deel van de Oude Haven en verbindt de voorzieningen in de Oude Haven met elkaar. Het versterkt de bereikbaarheid en toegankelijkheid van de (verhuur)bedrijven, de horecagelegenheden en de steigers van de Vereniging Oude Haven.

De Wandelpromenade is autovrij en biedt ruimte en gelegenheid voor terrassen bij de horecagelegenheden. Dat vergroot de verblijfskwaliteit en aantrekkelijkheid van de Oude Haven. De aanleg van de Wandelpromenade start naar verwachting begin april 2021.

Kijk voor meer informatie over de plannen op: www.drimmelen.nl/herinrichting-oude-haven-drimmelen-en-omgeving