Huis verduurzamen? Zo doet u dat!

9 apr 2020

Geld op uw energierekening besparen, zonder grote investeringen te doen? Tweewekelijks geeft de gemeente Drimmelen een paar tips en tricks hoe u dat voor elkaar krijgt. Zeker nu iedereen meer thuis is, zijn er een paar belangrijke zaken waar u op kunt letten: 

Maak gebruik van een energieverbruiksmanager. Een energieverbruiksmanager geeft u inzicht in het gas- en elektriciteitsverbruik in uw huis. Zo kunt u makkelijk thuis zien hoeveel energie u verbruikt en kunt u energie gaan besparen. Check op de website van uw energieleverancier of u een energieverbruiksmanager gratis kunt gebruiken. Of bekijk en vergelijk alle opties die er zijn op http://www.energieverbruiksmanagers.nl/.

Laat elektrische apparaten niet onnodig aanstaan. Apparaten in huis kunnen ook energie gebruiken terwijl ze stand-by of ‘uit’ staan. Om dit ‘sluipverbruik’ tegen te gaan, kunt u elektrische apparaten direct van de stroom afhalen wanneer u ze niet gebruikt.

Sluit alle deuren in huis en verwarm alleen de ruimtes waar u veel bent. Dat levert al gauw een besparing op van gemiddeld 250 euro per jaar. Tip: voorzie de deuren van een deurdranger, dan gaan ze automatisch dicht.

Meer slimme tips kunt u vinden op www.regionaalenergieloket.nl/energiebesparen