Hulp bij stemmen

Op het stembiljet geeft de kiezer aan op welke kandidaat hij zijn stem uitbrengt. Niet voor iedereen is het makkelijk of zelfs mogelijk om te stemmen. Fysieke beperkingen, analfabetisme, dementie of wilsbekwaamheid kunnen daarbij een rol spelen.

Stemmen voor mensen met een visuele beperking

Heeft u een visuele beperking? Dan kunt u met hulp van een stemmal en audio-ondersteuning zelfstandig stemmen. Tijdens de gemeenteraadsverkiezing kan dat op het stembureau op het gemeentehuis aan Park 1 in Made.

Stemmal en soundbox, hoe werkt het?

Heeft u een visuele beperking? Dan helpen de stemmal en soundbox u als u gaat stemmen.

De stemmal is speciaal voor het stembiljet ontwikkeld. U legt de mal met gaatjes over het stembiljet. De soundbox met koptelefoon vertelt u vervolgens welke partijen en kandidaten op de lijst staan. Daarbij krijgt u ook het nummer van de gewenste partij en kandidaat te horen.

Op de mal zelf zijn de partijen met voelbare cijfers en in braille aangegeven. U vindt de juiste kandidaat door onder de partij de gaatjes te tellen. Met het potlood kunt u daarna het gewenste vakje rood kleuren.

Bij welk stembureau kan ik terecht?

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen kunt u een stemmal en soundbox gebruiken bij het stembureau: Gemeentehuis, Park 1 in Made.

Meer weten?

Meer informatie vindt u op de website van de Oogvereniging
Telefonisch kunt u informatie inwinnen via de Ooglijn op 030-2945444. Ook kunt u natuurlijk een e-mail sturen naar ooglijn@oogvereniging.nl .

Hulp bij stemmen

Meer informatie over hulp bij stemmen vindt u opĀ https://www.kiesraad.nl/verkiezingen/gemeenteraden/stemmen/hulp-bij-stemmen.

Vervoer naar het stembureau met ANWB AutoMaatje Drimmelen

Vrijwillige chauffeurs van SWO staan voor u klaar!

Bent u minder mobiel en wilt u toch graag uw stem uitbrengen bij de gemeenteraadsverkiezing op 14, 15 en 16 maart 2022? Informeer dan naar de mogelijkheden van ANWB AutoMaatje Drimmelen.
Kijk voor meer informatie ook op: https://swodrimmelen.nl/automaatje