Informatieavonden Burenregeling windmolens A16 zone

30 aug 2019
Langs de A16 zijn 28 windmolens gepland. Acht windmolens komen in de gemeente Drimmelen. De windmolens hebben gevolgen voor direct omwonenden. Daarom doen de ontwikkelaars van de windmolens iets extra’s voor hen met de zogenaamde “Burenregeling”.

De Burenregeling is een vergoeding om woningen in het gebied te verduurzamen. Bijvoorbeeld met extra isolatie, (drie)dubbel glas, zonnepanelen of een warmtepomp. Deze maatregelen geven extra wooncomfort en zorgen voor een lagere energierekening. In september zijn er informatieavonden voor inwoners die in aanmerking komen voor deze regeling. Als u een uitnodigingsbrief heeft ontvangen, bent u van harte welkom aan deze avonden deel te nemen.

Voor inwoners die niet in aanmerking komen voor de Burenregeling maar wel graag aan de slag willen met het verduurzamen van hun woning, heeft de gemeente de Duurzaamheidslening. De Duurzaamheidslening is een lening tegen aantrekkelijke voorwaarden en met een lage rente. Meer info: Duurzaamheidslening.  

De windmolens langs de A16 zullen naar verwachting in 2021 gaan draaien (onder voorbehoud van de uitkomst van de beroepsprocedure bij de Raad van State). Meer weten? Kijk op https://energiea16.nl.