Informatiebijeenkomst waardevolle-bomenkaart gemeente Drimmelen

6 dec 2018
De gemeente Drimmelen wil een waardevolle-bomenkaart laten opstellen waar alle waardevolle bomen binnen de gemeente op terug te vinden zijn, zowel gemeentelijke als particuliere bomen. Daarmee kunnen wij deze waardevolle bomen een betere bescherming bieden en tegelijkertijd ons kapbeleid versimpelen.

Omdat het openbare groen, waaronder alle bomen, vóór en van alle inwoners van onze gemeente is, vinden wij het belangrijk om onze burgers actief te betrekken bij het opstellen van de waardevolle-bomenkaart. Wij gaan als eerste van start in de kern Hooge Zwaluwe, zodat we onze aanpak kunnen testen en verfijnen voordat we het project verder uitrollen.

Tijdens een informatiebijeenkomst op 12 december vertellen wij u graag meer over de waardevolle-bomenkaart en onze aanpak. Wij hebben Terra Nostra, kennisatelier voor boom en bodem, gevraagd om ons te ondersteunen bij het opstellen van de waardevolle-bomenkaart. U kunt met hen kennismaken tijdens de informatiebijeenkomst.

Datum: 12 december 2018

Locatie: Ontmoetingscentrum De Zonzeel, Poolsestraat 13 in Hooge Zwaluwe

Aanvang: 19.30 uur

Doel van de informatiebijeenkomst

Wij lichten toe:

  • wat het doel van het project is en waarom het van belang is om waardevolle bomen beter te beschermen;
  • welke criteria gebruikt gaan worden om de waardevolle bomen te inventariseren;
  • waarom een bomenkaart een goed alternatief is voor de huidige situatie, waarin voor elke boom een kapvergunning noodzakelijk is;
  • wat de gevolgen zijn als u een waardevolle boom in uw bezit blijkt te hebben.

Uiteraard bieden wij u de gelegenheid om inbreng te leveren en vragen te stellen. U bent van harte welkom en wij zien uw inbreng graag tegemoet.