Isolatieactie

Het wordt weer kouder, de verwarming draait weer op volle toeren. En daarmee ook de energierekening. Misschien is dit wel de tijd om uw woning (beter) te laten isoleren!
Energie die bespaard wordt, en dus niet opgewekt hoeft te worden, is namelijk de eerste winst die behaald kan worden.

Isolatie

Isolatie is als een warme jas voor uw huis. Dat is comfortabel en zorgt ervoor dat u minder hoeft te verwarmen. Daardoor kunt u flink besparen op uw energierekening. Maar waar moet u beginnen met het isoleren van uw huis? Om de inwoners van Drimmelen een handje te helpen, heeft de gemeente nu samen met het Regionaal Energieloket ook een collectieve isolatieactie georganiseerd. Het aanbod is door technische specialisten van het loket bepaald op basis van prijs, kwaliteit en ervaring.

Kijk voor meer informatie over deze actie ook op de website van het Regionaal Energieloket.

Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Regionaal Energieloket

Informatieavond terugkijken

Op 2 december 2020 is er een informatieavond geweest over deze actie. Heeft u de informatieavond gemist? Via deze link kunt u de opname van die avond terugkijken.  

Inschrijven voor de isolatieactie

De inschrijving voor de isolatieactie zelf, staat tot en met 31 maart 2021 open. Bewoners die zich hebben ingeschreven ontvangen een uitnodiging om een digitale woningopname in te plannen met een installateur. Tijdens deze woningopname zal de installateur vrijblijvend advies geven over het isoleren. Kort na de woningopname ontvangen bewoners een persoonlijke offerte. Hierna kunnen bewoners besluiten of ze meedoen met de actie.

Inschrijven kan via www.regionaalenergieloket.nl

Een aantal aandachtspunten voor de isolatieactie

  • Woningen die gebouwd zijn na 2000 zijn al goed geïsoleerd. Deze actie is dan voor u minder interessant.
  • Mocht u over willen gaan tot het isoleren van uw woning, dan schrijft de Wet Natuurbescherming voor dat u een zorgplicht heeft ten aanzien van beschermde diersoorten. Dat betekent in gewoon Nederlands dat als er bijvoorbeeld een vleermuis in uw spouwmuur woont, u deze niet zomaar kunt isoleren. U moet er dan voor zorgen dat dit beestje eerst ergens anders gaat wonen. De installateur kan u hierbij verder informeren.

Zonnepanelenactie

Naast de isolatieactie organiseert de gemeente in samenwerking met het Regionaal Energieloket ook een zonnepanelenactie. Meer informatie hierover vindt u op de pagina 'Zonnepanelenactie'.