Isolatieactie

Het wordt weer kouder, de verwarming draait weer op volle toeren. En daarmee ook de energierekening. Misschien is dit wel de tijd om uw woning (beter) te laten isoleren!
Energie die bespaard wordt, en dus niet opgewekt hoeft te worden, is namelijk de eerste winst die behaald kan worden.

Isolatie

Isolatie is als een warme jas voor uw huis. Dat is comfortabel en zorgt ervoor dat u minder hoeft te verwarmen. Daardoor kunt u flink besparen op uw energierekening. Maar waar moet u beginnen met het isoleren van uw huis? Om de inwoners van Drimmelen een handje te helpen, heeft de gemeente nu samen met het Regionaal Energieloket ook een collectieve isolatieactie georganiseerd. Het aanbod is door technische specialisten van het loket bepaald op basis van prijs, kwaliteit en ervaring.

Kijk voor meer informatie over deze actie ook op de website van het Regionaal Energieloket.

Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Regionaal Energieloket

Online informatiebijeenkomst op 2 december

Om uitleg te geven over de collectieve isolatieactie organiseert de gemeente Drimmelen samen met het Regionaal Energieloket op 2 december 2020 een informatiebijeenkomst. Deze bijeenkomst staat gepland van 19.30 tot 21.00 uur en vindt geheel online plaats in verband met het coronavirus. Naast de uitleg kunnen bewoners tijdens deze informatiebijeenkomst ook hun vragen stellen aan de gemeente, het Regionaal Energieloket en de uitvoerende partij. We gaan in op isolatie van muren, daken en vloeren.

Aanmelden voor de informatieavond op regionaalenergieloket.nl

Huiseigenaren kunnen zich via de computer, tablet of telefoon aanmelden voor de informatiebijeenkomst. Uitleg over het aanmelden en aanvullende informatie over de isolatieactie is te vinden op www.regionaalenergieloket.nl. Na het invullen van uw volledige postcode verschijnt bovenaan de webpagina een blauwe knop voor de isolatieactie. Voor mensen die op die avond niet kunnen, bestaat er de mogelijkheid om de informatiebijeenkomst later terug te kijken via de website van het Regionaal Energieloket.

Inschrijven voor de isolatieactie

De inschrijving voor de isolatieactie zelf, staat tot 18 januari 2021 open. Bewoners die zich hebben ingeschreven ontvangen een uitnodiging om een digitale woningopname in te plannen met een installateur. Tijdens deze woningopname zal de installateur vrijblijvend advies geven over het isoleren. Kort na de woningopname ontvangen bewoners een persoonlijke offerte. Hierna kunnen bewoners besluiten of ze meedoen met de actie.

Inschrijven kan via www.regionaalenergieloket.nl

Een aantal aandachtspunten voor de isolatieactie

  • Woningen die gebouwd zijn na 2000 zijn al goed geïsoleerd. Deze actie is dan voor u minder interessant.
  • Mocht u over willen gaan tot het isoleren van uw woning, dan schrijft de Wet Natuurbescherming voor dat u een zorgplicht heeft ten aanzien van beschermde diersoorten. Dat betekent in gewoon Nederlands dat als er bijvoorbeeld een vleermuis in uw spouwmuur woont, u deze niet zomaar kunt isoleren. U moet er dan voor zorgen dat dit beestje eerst ergens anders gaat wonen. De installateur kan u hierbij verder informeren.
  • Woont u in een beschermd dorpsgezicht of monumentaal pand, dan zijn zonnepanelen onder voorwaarden mogelijk. Neem hiervoor vooraf contact op met de monumentencommissie of de afdeling Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente via telefoonnummer 140162.

Zonnepanelenactie

Naast de isolatieactie organiseert de gemeente in samenwerking met het Regionaal Energieloket ook een zonnepanelenactie. Meer informatie hierover vindt u op de pagina 'Zonnepanelenactie'.