Isolatieactie: Een warme jas voor uw huis

11 nov 2020
De gemeente Drimmelen wil in 2040 energieneutraal zijn. Om dat te kunnen realiseren moet energie bespaard én duurzaam opgewekt worden. Het verduurzamen van huizen maakt een groot onderdeel uit van die opgave. Om die reden loopt er momenteel al een actie voor de inwoners om gezamenlijk zonnepanelen in te kunnen kopen. Daarnaast start de gemeente nu ook een isolatieactie. Energie die bespaard wordt, en dus niet opgewekt hoeft te worden, is namelijk de eerste winst die behaald kan worden.

Isolatieactie

Isolatie is als een warme jas voor uw huis. Dat is comfortabel en zorgt ervoor dat u minder hoeft te verwarmen. Daardoor kunt u flink besparen op uw energierekening. Maar waar moet u beginnen met het isoleren van uw huis? Om de inwoners van Drimmelen een handje te helpen, heeft de gemeente nu samen met het Regionaal Energieloket ook een collectieve isolatieactie georganiseerd. Het aanbod is door technische specialisten van het loket bepaald op basis van prijs, kwaliteit en ervaring.
Wethouder Jürgen Vissers: “Drimmelen gaat vol voor de energietransitie en u en uw woning spelen daar een enorm belangrijke rol in! Goede isolatie zorgt in zowel winter als zomer voor meer wooncomfort door prettige temperaturen in huis. Daarnaast bespaart u energie en daarmee ook op uw energierekening. Dus meld u aan voor de informatieavond en laat u informeren over de mogelijkheden van onze isolatieactie. Zo werken we samen aan een Energie Neutraal Drimmelen!”

Online informatiebijeenkomst op 2 december 2020

Om uitleg te geven over de collectieve isolatieactie organiseert de gemeente Drimmelen samen met het Regionaal Energieloket op 2 december 2020 een informatiebijeenkomst. Deze bijeenkomst staat gepland van 19.30 tot 21.00 uur en vindt geheel online plaats in verband met het coronavirus. Naast de uitleg kunnen bewoners tijdens deze informatiebijeenkomst ook hun vragen stellen aan de gemeente, het Regionaal Energieloket en de uitvoerende partij.

Aanmelden op regionaalenergieloket.nl

Huiseigenaren kunnen zich via de computer, tablet of telefoon aanmelden voor de informatiebijeenkomst. Uitleg over het aanmelden en aanvullende informatie over de isolatieactie is te vinden op www.regionaalenergieloket.nl. Na het invullen van uw volledige postcode verschijnt bovenaan de webpagina een blauwe knop voor de isolatieactie. Voor mensen die op die avond niet kunnen, bestaat er de mogelijkheid om de informatiebijeenkomst later terug te kijken via de website van het Regionaal Energieloket.

Inschrijven voor de isolatieactie

De inschrijving voor de isolatieactie zelf, staat tot 18 januari 2021 open. Bewoners die zich hebben ingeschreven ontvangen een uitnodiging om een digitale woningopname in te plannen met een installateur. Tijdens deze woningopname zal de installateur vrijblijvend advies geven over het isoleren. Kort na de woningopname ontvangen bewoners een persoonlijke offerte. Hierna kunnen bewoners besluiten of ze meedoen met de actie.
Inschrijven kan via www.regionaalenergieloket.nl

Over het Regionaal Energieloket

Het Regionaal Energieloket helpt woningeigenaren met het verduurzamen van hun woning. Door hen te informeren over duurzame maatregelen voor de woning én collectieve projecten te organiseren om samen ook daadwerkelijk aan de slag te gaan. Het Regionaal Energieloket werkt in opdracht van de gemeente Drimmelen.