Jeugdlintje: gemeente Drimmelen zoekt jonge helden

7 okt 2021
Wij zoeken jonge helden die in aanmerking komen voor een Jeugdlintje
In de week van 20 november 2021, tijdens de Dag van de Rechten van het kind, reikt de gemeente Drimmelen voor de tweede keer een jeugdlintje uit. "In onze gemeente lopen zoveel jonge helden rond. Kinderen en jongeren die iets doen voor een ander of voor de hele gemeenschap. Ze verdienen het om eens in het zonnetje te worden gezet!", aldus wethouder Jeugd, Jürgen Vissers.

Officiële jury

Het jeugdlintje is een onderscheiding voor kinderen of jongeren van 6 tot en met 17 jaar die zich belangeloos inzetten voor de samenleving. Een officiële jury beoordeelt wie een lintje ontvangt. In de jury zitten burgemeester Gert de Kok, wethouder Jeugd Jürgen Vissers en griffier Femke Ronde namens de gemeenteraad. De jeugdheld krijgt naast het lintje een mooie bijdrage voor zijn hobby en €100 voor een goed doel naar keuze.

Meld ook een jonge held aan

Iedereen kan een kind of jongere aanmelden: ouders, docenten, sportcoaches, leeftijdsgenoten. Daar zijn enkele voorwaarden aan verbonden. Alle informatie, het inschrijfformulier en de voorwaarden zijn terug te vinden op de pagina 'Jeugdlintje' op deze website. Aanmelden kan tot 10 november 2021.