Jeugdlintje: wij zoeken jonge helden!

7 okt 2020
Afbeelding met oproep: jonge helden gezocht

Tijdens de Dag van de Rechten van het kind op 20 november 2020 reikt de gemeente Drimmelen voor het eerst een jeugdlintje uit. "In onze gemeente lopen zoveel jonge helden rond. Kinderen en jongeren die iets doen voor een ander of voor de hele gemeenschap. Ze verdienen het om eens in het zonnetje te worden gezet!", aldus wethouder Jeugd, Jürgen Vissers.

Officiële jury

Het jeugdlintje is een onderscheiding voor kinderen of jongeren van 6 t/m 17 jaar die zich belangeloos inzetten voor de samenleving. Een officiële jury beoordeelt wie een lintje ontvangt. In de jury zitten burgemeester Gert de Kok, wethouder Jürgen Vissers en griffier Femke Ronde namens de gemeenteraad. De jeugdheld krijgt naast het lintje een mooie bijdrage voor zijn hobby en €100 voor een goed doel naar keuze.

Meld ook een jonge held aan

Iedereen kan een kind of jongere aanmelden: ouders, docenten, sportcoaches, buurtgenoten en leeftijdsgenoten. Daar zijn enkele voorwaarden aan verbonden. Alle informatie, het inschrijfformulier en de voorwaarden zijn terug te vinden onder jeugdlintje. Aanmelden kan tot 10 november 2020.