Kermis in Made gaat door!

16 sep 2021
De afgelopen tijd heeft de gemeente Drimmelen hard gewerkt om de puzzel compleet te krijgen, maar het is gelukt: de kermis in Made gaat door! Van 24 t/m 28 september 2021 is de bruisende kermis weer in het centrum van het dorp te vinden. Vanwege de coronamaatregelen gelden er enkel op vrijdag 24 september nog wel extra regels op het gehele kermisterrein. De rest van de kermisdagen vervallen die voor het openbare deel van de kermis, maar dan gelden wel de regels van de Rijksoverheid met betrekking tot toegangsbewijzen voor de horeca.

Wethouder Lieke Schuitmaker: “We weten hoe belangrijk de traditie van de kermis in Made is. Die
kermis bestaat al meer dan 200 jaar en jong en oud kijkt er altijd enorm naar uit. Daarom hebben we alles op alles gezet om het dit jaar, na een jaar van afwezigheid door corona, weer te kunnen
organiseren. Het was nog wel even puzzelen, maar ik vind het geweldig dat het in elk geval door kan gaan. Ik wens iedereen heel veel kermisplezier toe!”

Kermis in coronatijd

Bij de voorbereidingen brachten de coronaregels de nodige uitdagingen voor de gemeente met zich mee. Maar de inzet is altijd geweest om de kermis door te laten gaan. De kermis in Made ziet er nu vanwege corona als volgt uit:

Locatie: Marktstraat, Valkenbergplein en Molenplein in Made

  • Vrijdag 24 september 2021: open van 16.00 – 23.00 uur
    Op vrijdag gelden de huidige coronamaatregelen nog. Dat betekent dat er maximaal 1200 bezoekers tegelijkertijd op de kermis mogen zijn, de bezoekers 1,5m afstand van elkaar moeten houden en er één vaste looproute is. Hierdoor is het gebied die dag afgezet met hekken. De ingang van de kermis is dan bij de Marktstraat aan de kant van de rotonde en er zijn twee uitgangen: één bij het Valkenbergplein en één bij het Molenplein. De verplichte looprichting loopt daarmee van de ingang naar een van de twee uitgangen. Het is eenrichtingsverkeer, ook tussen het Valkenbergplein en de Marktstraat. Bewoners, ondernemers en medewerkers van bedrijven in het afgesloten gebied krijgen gegarandeerde toegang door middel van polsbandjes. Zij tellen niet mee voor het maximale aantal bezoekers, maar het winkelend publiek wel.
     
  • Zaterdag 25 tot en met dinsdag 28 september 2021: open van 14.00 – 23.00 uur
    Met ingang van 25 september vervalt een aantal coronamaatregelen. Hierdoor is de kermis op zaterdag tot en met dinsdag geen afgesloten terrein meer, is er geen verplichte looproute en hoeft er geen 1,5m afstand gehouden te worden. Wel gelden dan de regels van de Rijksoverheid met betrekking tot toegangsbewijzen voor de horeca, incl. identiteitsbewijs vanaf 14 jaar.

In de voorbereidingen is er ook overleg geweest met de horeca en de winkeliersvereniging in het
kermisgebied. De ondernemers en bewoners ontvangen nog aanvullende informatie vanuit de
gemeente over de maatregelen rondom corona, bereikbaarheid etc.

Prikkelarme uren

Speciaal voor mensen die wel graag naar de kermis gaan, maar niet zo goed tegen fel licht, lichtflitsen of harde geluiden kunnen, zijn er ook dit jaar weer de ‘prikkelarme’ uren. Die zijn op dinsdag 28 september van 15.00 tot 17.00 uur. De muziek gaat dan zachter of uit en ook de lichten worden gedempt.

Kleurwedstrijd

Dit jaar organiseert de gemeente Drimmelen ook een kleurwedstrijd voorafgaand aan de kermis,
speciaal voor kinderen uit de gemeente tot en met 12 jaar. De kleurplaten zijn vanaf nu beschikbaar op het gemeentehuis en vanaf vrijdag 17 september bij diverse winkeliers van Bruisend Made. Daarnaast is de kleurplaat ook online te vinden op Wijzijndrimmelen.nl – ‘Denk mee, doe mee’ en dan zelf te printen.

Wethouder Lieke Schuitmaker voegt toe: “Alle kinderen in de gemeente Drimmelen van 12 jaar of
jonger mogen meedoen met de kleurwedstrijd. Dus leg je potloden of stiften alvast klaar, haal je
kleurplaat op en doe mee! Dan maak je namelijk kans op een leuk prijsje.”

De kleurwedstrijd loopt t/m woensdag 22 september 2021 om 17.00uur. Inleveren kan bij de
Servicebalie in het gemeentehuis en bij de volgende winkels in Made: Albert Heijn, Intertoys en
Blokker.

> Op donderdag 23 september 2021 nemen we telefonisch contact op met de winnaars (of de ouders/contactpersonen daarvan).