La Vuelta start niet in Nederland dit jaar

30 apr 2020
Op woensdag 29 april heeft de projectorganisatie La Vuelta Holanda laten weten dat de Vuelta definitief niet van start zal gaan in Nederland.

Deze beslissing is genomen na veel gesprekken en onderzoek bij betrokken provincies, start- en finishlocaties en de doorkomstgemeenten. Het bleek een onmogelijke opgave om alle puzzelstukjes in elkaar te krijgen. Zo was er bijvoorbeeld niet de beschikking over de Jaarbeurs, een onmisbare schakel in de hele organisatie met de start van de ploegentijdrit, huisvesting van organisatie en media en parkeerplaatsen. Daarnaast zijn er in veel van de doorkomstgemeenten wegwerkzaamheden in het najaar.

De projectorganisatie wil iedereen bedanken voor de inzet en het enthousiasme waarin meegedacht werd en voor de side-events die georganiseerd werden in de aanloop naar- en op de dag van de doorkomst in onze gemeente.

Het parcours van de Vuelta voor 2021 ligt al vast. Of de Vuelta in 2022 in Nederland van start kan gaan wordt momenteel onderzocht door de projectorganisatie La Vuelta Holanda.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben, neem dan contact op via vuelta@drimmelen.nl