Leerlingen van De Schittering werken mee aan de lokale verkeersveiligheid

10 mei 2019

 

Onthulling sandwichborden met tekeningen vanuit de ‘snelheidsmeter met beloning’

 

Begin dit jaar heeft er op de Kerkdijk tussen Helkant en Hooge Zwaluwe een bijzondere snelheidsmeter gestaan. Deze snelheidsmeter beloonde goed weggedrag door een spaarpot te vullen telkens als er een voertuig dat voorbij kwam zich aan de snelheid hield. Uiteindelijk werd er tijdens de actie het maximale bedrag van 2000 euro gespaard.

 

Bewonersgroep Hooge Zwaluwe Voor Mekaar mocht bepalen waar het geld uiteindelijk aan besteed werd. Zij hebben toen besloten om dit bedrag te gebruiken voor de lokale verkeersveiligheid in Helkant en Hooge Zwaluwe. Dit hebben zij samen met basisschool De Schittering in Hooge Zwaluwe opgepakt. Daar zijn leerlingen aan de slag gegaan met het maken van tekeningen die betrekking hebben op verkeersveiligheid en snelheid op de doorgaande weg door Helkant en Hooge Zwaluwe.

 

Er zijn 3 tekeningen uitgekozen die in overleg met de gemeente op zogenoemde sandwichborden langs de weg geplaatst worden. Op deze manier hoopt men zowel de kinderen als hun ouders én de weggebruikers bewust te maken van de snelheid door de bewoonde kernen. Dit alles met de bedoeling om het verkeer zich aan de juiste snelheid te laten houden en de verkeersveiligheid te vergroten. Na het maken van deze borden blijft er nog een bedrag uit de spaarpot over. Bewonersgroep Hooge Zwaluwe Voor Mekaar bekijkt nog wat ze precies met het resterende bedrag gaan doen.

 

Op woensdag 15 mei 2019 onthult wethouder Jan Willem Stoop de sandwichborden die door de leerlingen van basisschool De Schittering gemaakt zijn. Aansluitend worden de 3 verschillende borden door de wethouder, leden van Hooge Zwaluwe Voor Mekaar en leerlingen van basisschool De Schittering geplaatst.