Lieke Schuitmaker voorgedragen als nieuwe burgemeester van Alphen-Chaam

1 nov 2022
Maandag 31 oktober is Lieke Schuitmaker voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Alphen-Chaam. Daarmee volgt zij burgemeester Joeri Minses op. Lieke is sinds 2018 wethouder van de gemeente Drimmelen.

Reactie Lieke: "Wow, wat voelt dit bijzonder en eervol zeg. Dat betekent dat, als de procedure verder goed verloopt, ik 11 januari benoemd zal worden. Het afscheid van Drimmelen zal me best een flinke traan kosten. Want Drimmelen zit in mijn hart. Maar tot de benoeming blijf ik me sowieso natuurlijk voor de volle 100% inzetten als wethouder voor de gemeente Drimmelen!"

Een daadkrachtige en verbindende persoonlijkheid

De vertrouwenscommissie van de gemeente Alphen-Chaam zegt het volgende over de kandidaat: “Lieke Schuitmaker hebben wij leren kennen als een daadkrachtige en verbindende persoonlijkheid. Alphen-Chaam is gewend aan een herkenbare burgemeester, die zich gemakkelijk beweegt in groepen en voor iedereen toegankelijk en aanspreekbaar is. Lieke Schuitmaker zet die traditie voort. Minstens zo belangrijk is dat mevrouw Schuitmaker zich een uitstekend bestuurder heeft betoond, met een goed netwerk.”

Het streven is om op 11 januari 2023 Lieke Schuitmaker als nieuwe burgemeester van Alphen-Chaam te installeren.