Markpontje vaart weer

9 aug 2021
Nieuwe Markpontje Terheijden
Het Markpontje tussen Terheijden en de Haagse Beemden gaat weer varen. Vanaf maandag 9 augustus vaart het dagelijks tussen 11.00 en 18.00 uur. Tot 1 september is de overtocht van het voet- en fietsveer gratis.

Sinds het begin van de coronacrisis is het Markpontje uit de vaart geweest. De stichting van het Markpontje vraagt om in elk geval zo veel mogelijk 1,5 meter afstand te houden en de aanwijzingen van de schippers op te volgen.

Wethouder Lieke Schuitmaker: “Ik ben blij dat de vrijwilligers nu op deze voorzichtige manier weer gaan varen. Veel mensen hebben hiernaar uitgekeken en dan is het fijn dat het toch gaat gebeuren deze zomer. Zo wordt de nieuwe pont goed gebruikt en zijn er meer mogelijkheden voor fietsers en voetgangers aan weerzijden van de Mark.”

Nieuw systeem om het pontje op te roepen

Ook is er een nieuw systeem om het pontje op te roepen aangelegd. Aan beide zijden van de Mark hangt een kastje met een groene knop. Na het drukken op deze knop wordt de schipper op zijn diensttelefoon gewaarschuwd dat er klanten zijn. 

Kijk voor actuele informatie ook op de facebookpagina van het Markpontje.