Meerderheid ondernemers Made eens met bedrijven investerings zone

12 apr 2018
Een meerderheid van de ondernemers in het centrum van Made is voor de invoering van een bedrijven investerings zone (BIZ). Dit is de uitkomst van de draagvlakmeting die gemeente Drimmelen heeft gehouden onder de ondernemers in het centrum van Made. Met de BIZ investeren ondernemers in een fonds voor de verbetering van de kwaliteit en uitstraling van het winkelgebied in Made.

De formele draagvlakmeting voor de BIZ centrum Made vond plaats in de periode van 26 februari tot en met 26 maart. Van de in totaal 103 uitgegeven stembiljetten kwamen 63 terug waarvan er 55 voorzien van een ‘voor’ stem. Voorwaarde voor het invoeren van de BIZ is dat de helft van de ondernemers een stem uitbrengt en dat daarvan twee derde vóór de invoering is. Aan deze voorwaarde is dus ruimschoots voldaan.

Wethouder John van Oosterhout en voorzitter van de stichting BIZ Twan van Meel zijn zeer tevreden met de uitkomst en hebben vertrouwen in de samenwerking tussen de ondernemers en met elkaar. Op donderdag 12 april tekenden zij hiervoor een overeenkomst.

Daarmee is de eerste BIZ binnen de gemeente Drimmelen een feit en kan meteen worden gestart met het uitvoeren van de activiteiten uit het plan van aanpak van stichting BIZ Centrum Made. Het hoofddoel van het plan is het verbeteren van het ondernemers- en bezoekersklimaat in het centrumgebied, door het vergroten van de levendigheid en aantrekkelijkheid. Bijvoorbeeld met evenementen, activiteiten rondom de feestdagen, sfeerverlichting en extra aankleding van de winkelstraten.

Met de uitvoering van de BIZ-plannen en het Centrumplan Made zal het centrum van Made de komende jaren flink opknappen.