Met deze anti-inbraaktips maakt u het dieven lastig tijdens uw vakantie

30 jul 2020

De vakantieperiode is bij inbrekers heel geliefd. Zelf gaan ze namelijk niet op vakantie, ze wachten liever totdat u weg bent. Wist u dat de gelegenheidsinbreker vaak in zijn eigen wijk opereert? Hij weet precies wie er (voor langere tijd) niet thuis is en grijpt zijn kans. Hij weet vaak ook goed wat er bij u te halen valt.

Gaat u ook nog op vakantie, lees dan onze tips

 • Zet uw caravan of camper niet te lang op straat of op de oprit. Het is een duidelijk teken dat u op vakantie gaat en de inbreker binnenkort alle tijd heeft voor een bezoekje.
 • Vertel buren dat u op vakantie gaat en vraag ze een oogje in het zeil te houden.
 • Schakel hulp in: vraag iemand om opgestapelde post regelmatig uit het zicht te leggen en de gordijnen af en toe dicht en/of open te doen. Laat uw huis achter alsof u niet weg bent; leg een tijdschrift open en laat een koffiekopje staan. Vraag iemand deze opstelling een keer tijdens uw afwezigheid te wijzigen. 
 • Leg nooit een huissleutel onder deurmat, bloempot of een andere plek waar iedereen bij kan. Laat ook geen sleutels zitten aan de binnenkant van deuren of ramen. Een goede gewoonte die u er ook bij terugkomst in kunt houden.
 • Zet een tijdschakelaar op alle lampen die u normaal ’s avonds ook aan hebt. Er zijn handige apps voor zodat u de lampen ook afzonderlijk, en op wisselende tijden kunt aanzetten.
 • Zorg voor goede inbraak werende sloten. Plaats nieuw beslag met anti-cilindertrek­beveiliging op voor- en achterdeur. Verstevig de deur met een extra slot op kniehoogte, zo wordt het lastig deze in te trappen. Een anti-inbraakstrip maakt het inbrekers ook een stuk moelijker de deur te openen met een zogenaamde flipperkaart of koevoet.
 • Zorg dat waardevolle spullen uit het zicht liggen of hangen. Berg de meest waardevolle sieraden, en andere kostbaarheden op in een gecertificeerde kluis. Blijft er nog een auto of motor thuis achter, berg deze sleutels ook op.
 • Verwijder alles in de tuin dat als opstapje kan worden gebruikt om naar vaak minder goed beveiligd bovenraam of slaapkamerraam te klimmen. Zet los meubilair, trapjes en containers als het kan in de berging, garage of schuur of leg ze vast met een kettingslot.
 • Inbrekers houden niet van buitenverlichting. U dus wel!
 • Post niet op social media dat u weg bent of deel deze berichten alleen met goede vrienden. Scherm uw social media account af of deel vakantiefoto’s op social media als u weer thuis bent.
 • Woont u afgelegen, dan kan het handig zijn een camera of deurspion te plaatsen. Als u ooit al twijfelde over een alarminstallatie is dit hét moment het aan te schaffen.

Het is natuurlijk geen garantie dat er niet ingebroken wordt maar u maakt het ze zo wel een stuk moelijker. En dieven houden niet van moeilijk. U kunt dus met een gerust gevoel op vakantie. 

Voor nog meer tips kijk op de website www.maakhetzeniettemakkelijk.nl