Nieuw watertappunt in de gemeente Drimmelen

10 mei 2019
Water speelt een belangrijke, zelfs noodzakelijke, rol in onze levens. Om het belang van water en hoe hiermee om te gaan onder de aandacht te brengen wordt er in Midden-en West-Brabant de Week van ons Water georganiseerd. Deze week wordt van 10 t/m 19 mei 2019 voor de vierde keer georganiseerd en dat is een mooie aanleiding voor het openen van een vierde watertappunt in de gemeente Drimmelen.

Watertappunten

Eerder plaatste de gemeente Drimmelen al een openbaar watertappunt aan de Poolse Dreef (Terheijden), bij het Gat van den Ham (Lage Zwaluwe) en bij het park bij het gemeentehuis (Made). Op vrijdag 17 mei 2019 om 14.00 uur onthult wethouder Jan-Willem Stoop het vierde watertappunt bij het trapveldje aan de Zeggelaan in Terheijden. Voor al deze locaties is gekozen omdat er regelmatig mensen langs fietsen, wandelen of op een andere manier actief zijn in die omgeving. Zo ook dus bij het trapveldje in Terheijden.

Het tappunt is een initiatief van ‘Join the Pipe’. Dat is een internationale organisatie, die met het aanleggen van tappunten in verschillende landen, de langste waterleiding ter wereld aanlegt. Zij promoot zo het drinken van kraanwater met als doel een eerlijke verdeling van drinkwater (meer info: http://join-the-pipe.org). De gemeente Drimmelen ondersteunt het initiatief door op verschillende locaties in de gemeente tappunten te plaatsen.

Week van ons Water

De Week van ons Water is een initiatief van de gemeenten in Midden- en West-Brabant en waterschap Brabantse Delta. De deelnemende gemeentes voor de editie 2019 zijn: Altena gemeenten, Breda, Dongen, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Goirle, Halderberge, Loon op Zand, Oisterwijk, Oosterhout, Rucphen, Waalwijk en Zundert en waterschap Brabantse Delta. Deze week staat in het teken van water in en om het huis met aandacht voor de gevolgen van de klimaatverandering. Tijdens deze week worden verschillende activiteiten georganiseerd waardoor jong en oud meer te weten kan komen over het belang van water.

Programma

In de gemeente Drimmelen wordt de Week van ons Water gestart met de deelname van wethouder Jan-Willem Stoop en twee medewerkers aan de Rioolbattle in Breda. Dit vindt op vrijdagmiddag 10 mei vanaf 14.00 uur plaats aan de Slingerweg 1-5 in Breda. De dag erna op zaterdag 11 mei organiseert de gemeente Drimmelen de actie ‘Tegel eruit, plant erin’ bij de Milieustraat in Terheijden van 10.00 tot 15.00 uur. Tot slot wordt op vrijdag 17 mei om 14.00 uur het watertappunt aan de Zeggelaan in Terheijden (trapveldje) onthult waar iedereen van harte welkom is. Speciaal vanwege de Week van ons Water ‘19 ontvangen de eerste 19 mensen die water tappen een leuke attentie!