Nieuwe borden voor fietsers bij de Horenhilsedijk

29 aug 2018
Op woensdag 22 augustus hebben wethouder Jan-Willem Stoop en raadslid Teun van de Steenoven borden onthuld die fietsers moeten wijzen op het vrijliggende fietspad onder aan de Horenhilsedijk. Dit naar aanleiding van een motie die raadsbreed ingediend is op initiatief van Teun van de Steenoven namens Combinatie Algemeen Belang. Het college is daarna met de uitvoering aan de slag gegaan en dat heeft tot het plaatsen van deze nieuwe borden geleid.

De Horenhilsedijk tussen Hooge en Lage Zwaluwe is alleen bestemd voor gemotoriseerd verkeer. Deze dijk is behoorlijk smal en er wordt hard gereden. Hoewel fietsverkeer op de dijk verboden is, rijden er toch regelmatig fietsers op de weg. Dit gebeurd steeds vaker als gevolg van het toenemende toeristisch fietsverkeer, onder andere door het in gebruik nemen van fietsveerpont ’t Leeuweveerke. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden.

Mensen die bekend zijn in Hooge en Lage Zwaluwe weten het vrijliggende fietspad wel te vinden, maar voor onbekenden bleek dit toch een stuk lastiger. Daarom zijn er zowel aan de kant van Lage Zwaluwe als aan de kant van Hooge Zwaluwe reflecterende borden met knipperlichten geplaatst.

Wethouder Jan-Willem Stoop hoopt dat de betere bewegwijzering bijdraagt aan een hogere verkeersveiligheid en meer fietsgenot in de gemeente Drimmelen.