Nieuwe burgemeester

Burgemeester Gert de Kok maakte bekend dat hij in december 2022 na 18 jaar stopt als burgemeester. De gemeenteraad wil graag dat nog dit jaar een nieuwe burgemeester aantreedt.

Opvolger

Een eerste stap hiervoor is het opstellen van een zogeheten profielschets: welke eigenschappen en kwaliteiten zijn belangrijk voor de beste nieuwe burgemeester? De gemeenteraad heeft daarom inwoners, lokale ondernemers en maatschappelijke partners gevraagd om hierover mee te denken. Aan de hand van een vragenlijst kon iedereen dit voorjaar aangeven wat voor eigenschappen en talenten de nieuwe burgemeester moet hebben.  

Profielschets

Namens de gemeenteraad is er een vertrouwenscommissie ingesteld die aan de hand van alle reacties een profielschets heeft opgesteld. Hierin staan de taken en rollen van de nieuwe burgemeester en ook een overzicht van wat deze persoon moet kunnen. U kunt deze profielschets onderaan deze pagina vinden. Hierna kan de Commissaris van de Koning de vacature openstellen. Na deze periode zijn er gesprekken met een selectie van de kandidaten, waarna de beste kandidaat wordt gekozen. De benoeming van de nieuwe burgemeester is waarschijnlijk in december 2022.

Op deze website vindt u ook het persbericht: Oproep: Denk mee over de beste nieuwe burgemeester