Nieuwe pleegouders gezocht

11 mrt 2021

Elk kind verdient een veilige en fijne jeugd, maar soms gebeuren er dingen in een gezin waardoor het ouders (tijdelijk) niet meer lukt om hun kind zelf op te voeden. Dan zijn er gelukkig pleegouders die een kind een plaatsje in hun huis en hart geven. Pleegouders zijn nog altijd hard nodig, ook in gemeenten Drimmelen, Geertruidenberg en omstreken.

Pleegouders komen in veel vormen voor: alleenstaand, met partner of met gezin, ook senioren en mensen die werken kunnen veel voor een kind betekenen als pleegouder. Een groot huis of veel geld is niet nodig. Het is belangrijk dat pleegouders een kind veiligheid, stabiliteit en rust bieden.

Voor korte of lange tijd een kind in huis

Er zijn verschillende vormen van pleegzorg. Soms blijven kinderen voor een korte periode in een pleeggezin wonen. Als de problemen opgelost zijn, gaat het kind weer terug naar de ouders. Ook komt het voor dat kinderen voor een lange periode opgevangen moet worden.

Deeltijdpleegzorg

Er is ook deeltijdpleegzorg waarbij de ouders ontlast worden, zodat uithuisplaatsing voorkomen kan worden. Het kind woont dan gewoon thuis en gaat enkele dagen in de week of enkele weekenden in de maand naar een pleeggezin.

Online informatiebijeenkomst

Op dinsdagavond 16 maart van 20.00 tot 21.30 uur geeft Vigere een online informatiebijeenkomst over pleegzorg. Hoe is het om pleegouder te zijn? Welke verschillende vormen zijn er? Kun je werk en pleegzorg combineren? Op deze en andere vragen krijg je tijdens de online informatiebijeenkomst een antwoord. Ook vertelt een pleegmoeder over haar ervaringen en informeert een medewerker van Vigere Pleegzorg je over de voorbereiding en begeleiding.

Meer informatie

Wil je meer weten en bekijken of het pleegouderschap bij je past? Meld je aan voor de online informatiebijeenkomst via pleegzorg@vigere.nl of vraag een informatiepakket aan. Dit is vrijblijvend. Je bent van harte welkom! Meer weten over Vigere Pleegzorg? Check www.vigere.nl