Nieuwe wandelpromenade geeft kwaliteitsimpuls aan Oude Haven Drimmelen

29 jul 2022
heropening oude haven drimmelen
Op woensdag 27 juli heropende wethouder Lieke Schuitmaker officieel het laaggelegen deel van de Oude Haven in Drimmelen met de nieuwe karakteristieke wandelpromenade.

Genieten op en langs het water bij de Oude Haven

Wethouder Schuitmaker vertelt: “De laatste tijd is er veel geïnvesteerd en hard gewerkt om de Oude Haven en het gebied eromheen een grote kwaliteitsimpuls te geven. Zo is er eerder al een extra parkeerterrein met 80 plaatsen aangelegd, is de “rotonde “ die geen rotonde was vervangen door een overzichtelijke T-splitsing en ‘Het Havenpark’ is opnieuw ingericht. Nu is ook het laaggelegen deel (havenkade) van de Oude Haven met prachtige nieuwe wandelpromenade gereed. Het gebied is hiermee nog karakteristieker en aantrekkelijker geworden voor inwoners, bezoekers en ondernemers. Zij kunnen hier allemaal met vernieuwd plezier op én langs het water genieten van de nieuwe uitstraling van de Oude Haven en alles eromheen. Een mooie start van een verdere ontdekkingstocht bijvoorbeeld per boot naar de Biesbosch of wandelend de rest van het mooie havengebied van Drimmelen in.”

De wandelpromenade aan de laaggelegen havenkade

De wandelpromenade vormt de kern van het nieuwe ontwerp van de laaggelegen havenkade en geeft de grootste kwaliteitsimpuls aan de Oude Haven. Deze promenade omarmt het openbare deel van de Oude Haven en verbindt het dorp met de haven én de voorzieningen in de Oude Haven met elkaar. Het versterkt de bereikbaarheid en toegankelijkheid van de (verhuur)bedrijven, de
horecagelegenheden en de steigers van de Vereniging Oude Haven. De promenade is uitgevoerd in
dezelfde natuursteen als in de Herengracht. Dit levert een rustig beeld op met een mooie nuancering. Langs de wandelpromenade staan aan de waterkant ook lantaarnpalen die hetzelfde zijn als de klassieke lantaarnpalen aan de Herengracht en Dorpsstraat in Drimmelen. Op diverse locaties aan de Wandelpromenade zijn zitbanken geplaatst, gemaakt van de oude houten steigerpalen.

Autovrij

De wandelpromenade is autovrij en biedt ruimte en gelegenheid voor terrassen bij de
horecagelegenheden. Dat vergroot de verblijfskwaliteit en aantrekkelijkheid van de Oude Haven. Voor het autovrij maken van de wandelpromenade is een neerklapbare paal aangebracht in de verharding bij botenverhuur Diepstraten.

Erftoegangsweg met duidelijk herkenbare parkeervakken aan andere zijde

De verdere laaggelegen havenkade (aan de andere kant richting de firma Zijlmans) is een
erftoegangsweg, die diverse bedrijven ontsluit. Deze weg heeft een functionele inrichting gekregen
met duidelijk herkenbare parkeervakken.

Biesboschweg (hooggelegen)

Ook het hooggelegen deel van de Biesboschweg binnen de Oude Haven (tot aan de nieuwe T-splitsing bovenaan bij de toegang van de haven) wordt nog aangepakt. Momenteel lopen de
voorbereidingen voor de aanbesteding voor die werkzaamheden en de verwachting is dat er dan half november 2022 gestart kan worden met de uitvoering. Die laatste werkzaamheden in het gebied moeten voor 1 juni 2023 dan zijn afgerond.

Kijk voor meer informatie over de kwaliteitsimpuls in de Oude Haven en het gebied eromheen ook op: www.drimmelen.nl/herinrichting-oude-haven-drimmelen-en-omgeving

Wandelpromenade Oude Haven
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
/