Nieuws over de gladheidsbestrijding in onze gemeente

8 feb 2021

Belangrijk bericht van Team Gladheidsbestrijding:

Schuiven

Op dit moment hebben we te maken met stuifsneeuw. Dat maakt het sneeuwschuiven op de hoofdwegen haast onmogelijk, omdat door de stevige wind de wegen na het schuiven weer snel vol sneeuw liggen.

Strooien

Voor strooien vriest het op dit moment te hard: zout werkt niet onder een bepaalde temperatuur. We hebben de hoofdwegen vannacht gestrooid, maar moeten dit nu helaas staken.

Meldingen

We krijgen op dit moment veel telefoontjes over de gladheidsbestrijding, maar we kunnen niet langskomen in de wijken of het buitengebied om overal te schuiven of te strooien.
Wij vragen om begrip daarvoor en vragen u vriendelijk hierover geen telefonisch contact op te nemen. Zo houden wij de lijnen open voor andere vragen en meldingen.
Wij houden zelf goed in de gaten wat mogelijk is!

Wat doen we?

We gaan door met het schaven van de hoofdwegen, ondanks de stuifsneeuw. Ook dat lukt niet altijd omdat de sneeuw soms te hard is om te schaven. We houden goed in de gaten wanneer we kunnen strooien of misschien met zand kunnen gaan strooien. Ga zo min mogelijk de weg op en doe voorzichtig! Het blijft nog een paar weken vriezen dus houd er rekening mee dat deze omstandigheden langer gaan duren. 

Ga voor meer informatie over naar de pagina Gladheidsbestrijding.