Officiële ingebruikname eerste fietsstraat Lage Zwaluwe

10 dec 2019
Het riool onder de Vijverstraat in Lage Zwaluwe is vernieuwd en de weg is inmiddels ingericht als eerste fietsstraat in de gemeente Drimmelen. De auto te gast op deze 30 km straat. Om het moment van oplevering te markeren gaat wethouder Jan-Willem Stoop de vernieuwde Vijverstraat officieel in gebruik nemen, samen met grote en kleinere buurtbewoners. Gezamenlijk fietsen zij woensdagmiddag 11 december rond 13.30 uur een stuk van de 700 meter lange weg. Aan het eind worden ze onthaald met ‘koek en zopie’.

Duidelijkheid nodig

De riolering onder de Vijverstraat was aan vervanging toe. Ook was er duidelijkheid nodig over de inrichting van de straat. Vooral langzaam verkeer maakt er gebruik van, maar ook auto’s moeten toegang hebben. Aan de straat liggen namelijk diverse garages en opritten van woonhuizen. Daarom is besloten om na de vervanging van het riool deze situatie te formaliseren en de straat als fietsstraat in te richten, waar auto’s te gast zijn. De aannemer begon het werk in juni van dit jaar en de oplevering was 6 december 2019.

Fiets mee

Het verzamelpunt voor de officiële ingebruikname is de (parkeer)plaats waar de Vijverstraat aansluit op de Ganshoeksingel. Alle kinderen en andere buurtbewoners is gevraagd hun fiets mee te brengen om mee te doen aan de officiële ingebruikname. Onder het genot van koffie en/of koek en zopie kan iedereen daarna gratis zijn fiets laten controleren bij de ValOpShop. Dit is een actie van de gemeente om het verkeer veiliger te maken: de medewerkers controleren fietsverlichting en geven tips over zichtbaarheid in de donkere dagen. Eventueel voeren ze kleine reparaties uit. Hierbij hoeven alleen de onderdelen te worden betaald.