Officiële opening beweegbank Lage Zwaluwe

31 mei 2019
Sinds kort is Lage Zwaluwe een bank in de openbare ruimte rijker. En nee niet zo maar een bank, maar een speciale ‘beweegbank’. Op woensdag 5 juni 2019 wordt de beweegbank op sportieve wijze officieel geopend door wethouder Jan-Willem Stoop.

De beweegbank

De bank is een IPitup-beweegbank: een zitbank voor meerdere personen met meervoudige fitnessfuncties. Het is een innovatief all-in-one toestel dat een unieke mix aan lichaamsoefeningen mogelijk maakt. Enerzijds kan men comfortabel plaatsnemen op de bank om gewoon te ‘zitten’, maar tegelijkertijd maakt de bank mensen nieuwsgierig en nodigt het uit tot beweging. Hierdoor is het een mogelijkheid om te sporten zonder kosten en kan men het bewegen combineren met het buiten zijn.

Doel

Het doel van deze bank is dus om zowel de jongeren in onze gemeente als de ouderen aan het bewegen te krijgen én te houden. Om die reden zijn voor de officiële opening ook de school en de buurtsportcoaches uitgenodigd. We hopen op die manier te laten zien wat de beweegbank aan mogelijkheden biedt en hoeveel plezier mensen er in de openbare ruimte van kunnen hebben.

Naast de stimulering voor beweging kan de bank ook zorgen voor meer sociale interactie tussen mensen die gebruik maken van de bank. Het is dus een totaalplaatje van sporten, ontmoeten en beleven in de openbare ruimte voor alle leeftijden.