Onbeperkte Vuelta maakt Vuelta toegankelijk voor iedereen

17 jun 2022
Onbeperkte Vuelta
Deze zomer start de Spaanse wielerronde La Vuelta in Nederland. Van de eerste drie Nederlandse etappes lopen er twee door Brabant. Dit was voor Uniek Sporten West-Brabant en Stichting Leef! in samenwerking met gemeenten in de regio West- en Midden-Brabant de reden om het initiatief te nemen voor een Onbeperkte Vuelta.

De Onbeperkte Vuelta is een fietstocht, die ongeveer dezelfde route omvat als de 3e etappe van La Vuelta Holanda; Breda – Breda, speciaal bedoeld voor mensen met een beperking of chronische aandoening.

Voor iedereen een passende Onbeperkte Vuelta
In totaal kan er verdeeld over 5 dagen 215 kilometer afgelegd worden. De tocht start en finisht in Breda en doorkruist 17 Brabantse gemeenten, waaronder ook Drimmelen. Onderweg zijn er verschillende verzorgingsposten en startmomenten ingericht. 
Deelnemers met een beperking of chronische aandoening kunnen de route van de Onbeperkte Vuelta afleggen met een handbike, rolstoel, elektrische fiets, wandelend of andere passende manier. Ook qua afstanden zijn er diverse keuzemogelijkheden. Deelnemers kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen het totale parcours van de Onbeperkte Vuelta af te leggen in vijf dagen, één hele dag meedoen, of een (klein) deel van de route door de eigen gemeente mee te doen. Zo kan iedereen zijn eigen doel bepalen én halen. Op deze manier kan echt iedereen meedoen.                                                                                                                 
Inschrijven en informatie
Van 29 juni t/m 3 juli kunnen deelnemers met een beperking of chronische aandoening meedoen aan de Onbeperkte Vuelta. Op 30 juni komt de route dwars door Made en gaat daarna richting Wagenberg. 
Deelnemers kunnen zich los inschrijven of met een groep, bijvoorbeeld vanuit een zorginstelling, revalidatiecentrum of sportvereniging met aangepast sportaanbod. Wilt u als organisatie met een groep inschrijven? Neem dan contact op met de organisatie via info@onbeperktevuelta.nl. Op de website www.unieksportenbrabant.nl staat informatie over de gratis ondersteuningsmogelijkheden bij het vinden van een passende sport- of beweegactiviteit voor mensen met een beperking of chronische aandoening. De beweegcoaches van Uniek Sporten Brabant kennen alle aangepaste sportmogelijkheden in hun regio en kunnen ondersteunen bij het aanvragen van een sporthulpmiddel, financiële voorzieningen of bijvoorbeeld het vinden van een trainingsmaatje.

Ga voor meer informatie en inschrijven naar www.onbeperktevuelta.nl