Ondernemers en gemeente samen voor #kooplokaal

18 nov 2021
Vrijdag 19 november trapten Twan van Meel van ondernemersvereniging Bruisend Made en wethouder Lieke Schuitmaker van de gemeente Drimmelen samen een actie af om de inwoners van de gemeente te verleiden vooral lokaal hun inkopen te blijven doen en zo mee te bouwen aan een nog bruisender Made.

Sfeervol

“De ondernemers in onze dorpen hebben een prachtassortiment aan producten en diensten, en dat brengen we graag onder de aandacht van het winkelend publiek en andere ondernemers en
organisaties. Bovendien zijn het onze ondernemers die met de feestdagen de winkelstraten sfeervol aankleden, de Carnavalsvereniging en de sportclub sponsoren en helpen met de organisatie van de Sinterklaas intocht. En zo dus een belangrijke bijdrage leveren aan alles wat onze dorpen zo gezellig maakt. Dat kunnen ze alleen blijven doen als wij allemaal samen onze inkopen bij hen blijven doen en we ze hier houden,” verklaart wethouder Lieke Schuitmaker.

Etalagesticker Maak het mee in Made

De etalage sticker Maak het mee in Made, met als ondertitel #kooplokaal, krijgt vrijdag een prominente plaats op de ruit van de nieuwe Madese MeeMaker Maranza Fashion aan Den Deel. Voor elke ondernemer die zich wil aansluiten bij de Madese MeeMakers en de #kooplokaal actie is er een sticker beschikbaar. Deze wordt aangeboden door de ondernemersvereniging Bruisend Made en de gemeente,” legt voorzitter Twan van Meel uit. “Vandaag maken we de frisse start van een nieuwe Bruisend Made communicatie campagne. Al enige tijd staat dit bij het bestuur op de wensenlijst, het verfrissen van onze website, logo’s, promotiemateriaal en social media.”

Hoog tijd

“Het is duidelijk dat de ondernemers van Bruisend Made een zeer grote rol vervullen voor onze
klanten van in en buiten Made”, vervolgt Twan van Meel. “Het bestuur is van mening dat het hoog tijd wordt dat we dit op een juiste wijze gaan vertellen aan onze klant. Onze klanten zijn hier de
MeeMakers, want zij maken het mogelijk dat wij kunnen ondernemen. Maar ook onze collegaondernemers maken het mee in Made. Met deze actie kunnen we de kracht van het dorp, goed bereikbaar met mooie winkels, levendige horeca en veel lokaal ondernemerschap, op een creatieve manier uitlichten”.

Meer communicatie

“De komende periode staat natuurlijk in het teken van de feestdagen en gaan we zorgen voor veel
sfeer in het dorp. Ondertussen borrelen bij de ondernemersvereniging ideeën voor het komende jaar om Maak het mee in Made verder vorm te geven en nieuwe acties te doen”, zegt Van Meel. “Deze kreet wordt de rode draad voor al onze activiteiten die we komende tijd gaan plannen”.

Andere dorpen

Wethouder Schuitmaker: “De gemeente zocht, zeker in coronatijd, naar mogelijkheden om
ondernemers extra te ondersteunen, en inwoners en organisaties op te roepen eerst te kijken naar
ondernemers in de buurt. Een van de ideeën was om iets met etalageruiten te doen. Juist op dat
moment klopte Bruisend Made aan met zijn Maak het mee in Made-actie. Korte tijd later zijn we al met deze actie aan de slag. We zijn al aan het rondbellen in onze andere dorpen om daar ook stickers met een daar toepasselijke kreet aan te bieden, en ik roep ook de ondernemers uit die dorpen op om zich te melden, we sluiten ons er van harte bij aan.”