Ondernemersregelingen

Ondernemers, bedrijven en werkenden hebben in ieder geval tot 14 januari te maken met de aangescherpte coronamaatregelen. Die beperken de ruimte om te ondernemen. Om hen in deze periode te helpen verlengt het kabinet het economisch steunpakket. Hiervoor trekt het kabinet 4,4 miljard euro uit.

De Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) en Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) zijn o.a. terug.  Kijk op de website van de rijksoverheid voor informatie over de coronasteun van de overheid.

Hierbij een overzicht van het steunpakket van de rijksoverheid tot en met maart 2022.

Tijdelijke versoepeling BBZ

De BBZ biedt 2 mogelijkheden:

  • als je tijdelijk niet genoeg inkomsten hebt om van te leven, kun je een aanvullende uitkering krijgen.
  • Als je geld nodig hebt voor investeringen of het aflossen van problematische schulden en bij de bank geen lening krijgt, dan kun je misschien een lening voor bedrijfskapitaal krijgen.

Vanaf oktober 2021 gelden tijdelijk soepele voorwaarden. Zo worden aanvragen met terugwerkende kracht mogelijk en de vermogenstoets komt te vervallen. De regeling is niet nieuw en op dit moment gewoon aan te vragen. Kijk voor meer informatie of een aanvraag indienen, op de pagina 'Bijstand zelfstandigen'.

Heb je vragen? Je kunt ons mailen via sociaalloket@drimmelen.nl

Hoe ziet de toekomst van uw bedrijf er door/na corona uit?
De gemeente biedt u hierbij gratis ondersteuning

Voor u als ondernemer heeft deze corona-pandemie (mogelijk) ingrijpende gevolgen gehad. Zo heeft u wellicht gebruik gemaakt van de steunmaatregelen van de overheid, zoals de Tozo-regeling, NOW of TOGS. Maar inmiddels is duidelijk geworden dat veel ondernemers naast geld ook behoefte hebben aan een gesprek over de toekomst. 

Onafhankelijke bedrijfsondersteuning

De gemeente helpt u graag. Via het IMK (Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf) bieden we daarom nu onafhankelijke bedrijfsondersteuning om u voor te bereiden op een nieuwe toekomst. Denk hierbij bijvoorbeeld aan advies (ook financieel), coaching, bij- of omscholing of heroriëntatie richting de toekomst.

Dus heeft u ook vragen als:

  • Welke impact heeft corona (gehad) op mijn sector?
  • Is het nodig om mijn verdienmodel aan te passen?
  • Hoe zit het met het herstelvermogen voor mijn bedrijf na afloop van deze corona-pandemie?
  • Is mijn onderneming voldoende financieel fit om na afloop van alle overheidsondersteuning weer zelfstandig verder te kunnen gaan?

Dan bent u hierbij van harte uitgenodigd voor een intakegesprek met een onafhankelijke bedrijfsadviseur van het IMK. Samen met u wordt de situatie in kaart gebracht, een diagnose gesteld en gekeken naar toekomstmogelijkheden voor u en uw bedrijf.

Kom in actie en meld u aan!

Dus blijf niet langer met deze vragen rondlopen en wacht niet tot het water aan uw lippen staat. Kom nu in actie en meld u aan voor een intakegesprek. Aanmelden kan via teameconomie@drimmelen.nl. Daarna nemen we zo spoedig mogelijk telefonisch of via de mail contact met u op. De gemeente biedt deze onafhankelijke bedrijfsondersteuning van het IMK kosteloos aan tot en met 31 maart 2022.

Route naar werk, scholing en informatie

De ene branche heeft schreeuwend tekort aan personeel, in andere branches zijn nieuwe vaardigheden/kennis nodig of mensen zijn werkloos geworden. In onze regio West-Brabant hebben we dit regionaal aangepakt. “West-Brabant werkt door” biedt inzicht in jouw route naar werk, scholing en informatie. Partners op de arbeidsmarkt in West-Brabant bundelen hun krachten op dit platform.

West-Brabant werkt door is:

  • een platform voor werkzoekenden, werknemers, studenten, werkgevers, overheid en onderwijs
  • een centraal informatieloket voor alle arbeidsmarkt onderwerpen in onze regio West-Brabant
  • makkelijk en direct toegang tot contactpersonen voor werk, scholing en vragen over de arbeidsmarkt
  • Meet & Match-programma waar werkgevers en werkzoekenden elkaar ontmoeten, digitaal, vrijblijvend en ongedwongen 

Voor meer informatie voor werkgever, werknemer of werkzoekende, kijk op de website West-Brabant werkt door! Jouw route naar werk, scholing en informatie (westbrabantwerktdoor.nl)