Ondersteuningsverklaringen

Om mee te kunnen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen moeten politieke partijen die nog geen zetel hebben in deze organen, ondersteuningsverklaringen inleveren.

Wanneer

Het afleggen van een dergelijke verklaring is mogelijk vanaf 3 januari 2022 tot en met 31 januari 2022.

Voor het herstel van verzuimen is deze gelegenheid er ook op woensdag 2 februari 2022 en donderdag 3 februari 2022 van 09.00 tot 17.00 uur.

De tijden waarop u zonder afspraak terecht kunt zijn op maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 16.00 uur en op donderdagavond van 17.00 uur tot 19.30 uur is het alleen op afspraak. Deze afspraak kunt u telefonisch maken op 14 0162 of via de email backofficeburgerzaken@drimmelen.nl  

Wat neemt u mee?

U dient een vooraf ingevuld formulier (H4) mee te nemen naar het gemeentehuis. Deze formulieren kunt u bij de betreffende politiek partij opvragen. Verder neemt u ook een geldig identiteitsbewijs mee.

Ondertekenen

Het afleggen van de verklaring wordt ten overstaan van de gemachtigde ambtenaar gedaan. Dit houdt in dat u pas in het gemeentehuis de aanvraag ondertekent. De ambtenaar plaatst een stempel en geeft het formulier weer aan u terug. U dient zelf zorg voor te dragen dat het formulier (op tijd) bij de politieke partij terecht komt.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de medewerkers van team Verkiezingen, via email backofficeburgerzaken@drimmelen.nl