Opening Digi-Taalhuis bij Theek 5 in Made

13 mrt 2018
Op donderdag 15 maart a.s. wordt het Digi-Taalhuis van Bibliotheek Theek 5 in de gemeente Drimmelen geopend. Wethouder Hans Kuijpers en wethouder John van Oosterhout, zullen de officiële opening verrichten tussen 15.30 en 17.00 uur.

Wat is een Digi-Taalhuis?

Het Digi-Taalhuis is speciaal opgericht ter ondersteuning van mensen die moeite hebben met lezen en schrijven en met digitale vaardigheden. Tijdens de openingstijden zijn medewerkers aanwezig om te helpen bij het vinden van informatie over taalcursussen en –opleidingen in de gemeente. Bij het Digi-Taalhuis kun je cursussen volgen en/of begeleid worden door een taalvrijwilliger. Ook kun je er informeren naar vrijwilligerswerk op het gebied van taal. Bovendien is er een ruime collectie studiemateriaal om zelf te oefenen, of om iemand te helpen met oefenen.

Wekelijks spreekuur

Vanaf dinsdag 20 maart start er een spreekuur voor het Digi-Taalhuis tussen 14.30 – 16.30 uur.

Samenwerking

Het Digi-Taalhuis is een beoogd samenwerkingsverband tussen de gemeente Drimmelen, Stichting Lezen & Schrijven, Bibliotheek Theek 5, Vluchtelingenwerk Drimmelen, SWO, Surplus en ROC Kellebeek. Voor meer informatie kijk op www.theek5.nl/digi-taalhuis.