Opening speeltuin en wandelpad kop haven Lage Zwaluwe

16 mrt 2018
Op vrijdagmiddag 16 maart om 15.15 uur opent wethouder John van Oosterhout de nieuwe avontuurlijke speeltuin en het wandelpad langs de Amer in Lage Zwaluwe. De speeltuin maakt onderdeel uit van de ontwikkeling van een recreatie- en wandelgebied aan de kop van de haven van Lage Zwaluwe. Kinderen van opvang De Roef helpen de wethouder mee om het recreatiegebied te openen.

De speeltuin en het wandelpad is aangelegd op het terrein van Rijkswaterstaat en ligt naast de opstapplaats voor het Biesboschpontje ’t Leeuwenveer en de Zilvermeeuw. Het naastgelegen overslagterrein van EBR komt vrij, na verhuizing van EBR naar de binnenhaven. De gemeente richt het overslagterrein dan ook in als groen wandelgebied. De hele kop van de haven is dan een recreatieve zone en toegangspoort voor de Biesbosch.

Voor de aanleg van het wandelpad en de speeltuin heeft de gemeente overlegd met Rijkswaterstaat en Waterschap Brabantse Delta omdat het op hun grond ligt. Er is gekozen voor natuurlijke houten speeltoestellen. Kinderen van basisschool de Grienden hebben van te voren meegedacht over de inrichting van de speeltuin. In de avontuurlijke speeltuin staan de volgende toestellen: uitkijktoren met glijbaan, een klimtoestel, een driedelig duikelrek en een behendigheidsparcours met looplianen, een brug en stappalen. Op speciaal verzoek van de kinderen is er ook een vogelnestschommel geplaatst.