Opnieuw vrachtwagencontrole, nu in kern Hooge Zwaluwe

20 jan 2021

De handhavers van de gemeente Drimmelen hebben dinsdagmiddag een vrachtwagencontrole gehouden in de kern van Hooge Zwaluwe. Het is verboden voor doorgaand vrachtverkeer om hier doorheen te rijden. Tijdens de controle, die zo’n tweeënhalf uur duurde, zijn vier grote vrachtwagens staande gehouden. Drie chauffeurs konden met hun vrachtbrief aantonen dat ze in Hooge Zwaluwe moesten zijn. Een vrachtwagen is beboet omdat die op doorreis bleek te zijn.

Meldingen

Bijna dagelijks krijgt de gemeente klachten uit de dorpskernen over zwaar vrachtverkeer. De gemeente Drimmelen heeft daarom een verbod op doorgaand vrachtverkeer ingesteld voor alle dorpskernen. De handhavers controleren op de tijdstippen waarover regelmatig meldingen worden gedaan. Een vorige controle vond plaats in de ochtendspits bij de Horenhilsedijk. Er staan meer controles gepland.

Leefbaarheid

“Onze handhavers zijn er voor de leefbaarheid en veiligheid. Bijna de helft van de meldingen die ze binnenkrijgen gaan over verkeer, waarvan heel veel over sluipverkeer,” zei wethouder Jan-Willem Stoop na de eerste controleactie. “Vandaar dat we investeren in dit soort controles. En deze is zeker niet de laatste.”