Oproep ideeën voor sport en bewegen in de openbare ruimte

9 aug 2019
We willen de openbare ruimte beweegvriendelijk inrichten. Steeds meer mensen sporten in de openbare ruimte. We zijn al enkele jaren bezig om de openbare ruimte hier gebruiksvriendelijk voor in te richten. Zo hebben we in de gemeente drie speelbossen gerealiseerd en twee kunstgras trapvelden. In navolging hiervan wordt deze zomer aan de Onderstraat in Lage Zwaluwe het derde kunstgras trapveld aangelegd. Als aftrap hierop is op woensdag 5 juni aan de Onderstraat een bijzondere beweegbank op sportieve wijze geopend door wethouder Jan-Willem Stoop. Het doel van deze bank is om op een laagdrempelige manier zowel de jongeren als ouderen in onze gemeente aan het bewegen te krijgen én te houden. Daarnaast kan de bank ook de sociale interactie bevorderen.

Ideeën box

We vragen u als inwoner van de gemeente Drimmelen actief mee te denken aan een beweegvriendelijke en gezonde leefomgeving. Wilt u bijvoorbeeld in elke kern van de gemeente een beweegbank? Misschien liever een tafeltennistafel of heeft u nog andere ideeën voor sport en bewegen in de openbare ruimte. We horen graag uw idee.

Via internet www.wijzijndrimmelen.nl kunt u tot 1 oktober 2019 uw reactie aan ons doorgeven. Na de zomer analyseren we de ideeën en zullen we u verder informeren over het vervolg.