Oproep: ontmoet elkaar bij de buurtkerstboom

16 nov 2021
Bedenk met de buurt een gezellige activiteit of samenkomst en kom in aanmerking voor een gratis buurtkerstboom. Die oproep doet de gemeente Drimmelen aan de inwoners om samen te zorgen voor wat extra sfeer in de eigen buurt tijdens de donkere dagen. De gemeente heeft 20 duurzame kerstbomen die worden verdeeld of verloot onder de inschrijvingen.

Geluk

De kerstbomenactie is onderdeel van de gemeentelijke Geluksagenda. “Ook de komende feestdagen hebben we nog steeds te maken met het coronavirus.” zegt wethouder van Geluk Jan-Willem Stoop,“Een periode waarin we wat extra warmte kunnen gebruiken en waar eenzaamheid soms op de loer ligt. Daarom vinden we het zo belangrijk om ontmoetingen te stimuleren. De gemeente wil graag de kerstbomen schenken zodat deze ontmoetingen nog meer sfeer krijgen. En dat ontmoeten begint al bij het samen optuigen van de kerstboom. Het zou mooi zijn als we straks in alle dorpen versierde kerstbomen vinden, als lichtpuntjes in donkere dagen.” Wie een boom voor zijn buurt wil aanvragen kan dit mailen aan communicatie@drimmelen.nl.

Ontmoet elkaar bij de kerstboom

Bedenk een samenkomst, dit kan een spel of sportieve activiteit zijn, het vertellen van een
kerstverhaal, muziek of een andere samenkomst. Of drink een glaasje Glühwein of warme chocomel met elkaar. Het doel is om elkaar te ontmoeten tijdens een kleinschalige samenkomst in de buurt of om op een andere manier contact met elkaar te leggen. Wil je gewoon graag samen met buurtgenoten een boom opzetten, meld je dan ook aan. Om besmettingen te voorkomen vraagt het gemeentebestuur de coronamaatregelen in acht te nemen bij de initiatieven.

Een groene kerstboom

De gemeente koopt de kerstbomen, met kluit, lokaal in. Na de feestdagen geeft Stichting de AmerkantOp samen met Plantenbieb Made de bomen een tweede leven in de ‘Bomenbieb’, het nieuwe bos, in Made. Ook anderen kunnen hun kerstboom-met-kluit hier inleveren via bomenbieb@gmail.com
Let op: De buurtkerstboom wordt gebracht door de buitendienst van de gemeente. Er wordt gecontroleerd of de plaats geschikt is om de kerstboom te plaatsen. Daarna dient dit zelf door de bewoners geplaatst te worden op de aangegeven plaats.
Er zijn maximaal 20 buurtkerstbomen beschikbaar.

Aanmelden

Wie mee wil doen kan de activiteit of samenkomst aanmelden door vóór 1 december te e-mailen naar gelukscoördinator Maxime Fens via communicatie@drimmelen.nl onder vermelding van
‘Buurtkerstboomactie’ in de onderwerpbalk.
Zet in de mail:
- Uw naam, adres en telefoonnummer (of van de contactpersoon voor de verder correspondentie).
- De straat, wijk of buurtvereniging waar u de boom/activiteit voor aan wilt melden.
- De locatie waar u de buurkerstboom graag wil.
- Een omschrijving van de activiteit of samenkomst.

De activiteiten/samenkomsten zijn onder voorbehoud van het dan geldende corona advies.
Tijdens de activiteiten worden de dan geldende coronamaatregelen opgevolgd.