Personeelstekort Huishoudelijke Ondersteuning, Wmo-begeleiding en Deeltaxi

29 jul 2022
Ondersteuning
In veel sectoren is er momenteel sprake van krapte op de arbeidsmarkt en personeelstekort. Ook de aanbieders van Huishoudelijke Ondersteuning, Begeleiding en Deeltaxi in onze gemeente hebben helaas steeds meer moeite om personeel te vinden. Dit zorgt ervoor dat het steeds lastiger wordt om de benodigde ondersteuning voor een cliënt te vinden en te bieden. Dit probleem is de afgelopen maanden groter geworden.

Wat kan dit voor u als cliënt betekenen?

Zowel de dienstverleners als de medewerkers van het Sociaal loket doen er alles aan om u zo snel mogelijk de benodigde hulp te bieden. Maar vanwege het personeelstekort, zeker in vakantieperiodes, kan het nu soms toch langer duren voordat de ondersteuning start bij nieuwe cliënten. Er zijn namelijk wachtlijsten ontstaan. We kunnen dit helaas niet voorkomen. Ook kan het voorkomen dat het personeelstekort invloed heeft op de dienstverlening aan bestaande cliënten.

Neem contact op met het Sociaal loket

Heeft u hier nog vragen over? Of heeft u ondersteuning nodig? Neem dan altijd nog steeds gewoon contact op met het Sociaal loket van de gemeente Drimmelen via 140162. Of loop binnen tijdens de openingstijden. We kijken dan samen wat er mogelijk is. Wacht zeker in het geval van spoedeisende situaties daar niet mee, ook nu niet!