Peuters kunnen in de zomervakantie blijven leren en ontdekken 

22 jul 2021
Peuters kunnen in de zomervakantie blijven leren en ontdekken bij Kibeo en Kinderopvang Eskadee! Deze zomer start de zomerschool, speciaal voor kinderen die naar de peutergroep gaan.    De kinderen kunnen daardoor tijdens de zomervakantie samen met  hun vriendjes spelenderwijs blijven oefenen met woordjes, taal en beginnend rekenen!  

Dankzij de zomerschool wordt het voor de peuters een stuk makkelijker om na de zomervakantie weer in het ritme te komen. Daarnaast kunnen we ook extra aandacht besteden aan zaken waar de peuters moeite mee hebben. De peuters gaan samen met de pop Puk aan de slag met het leuke en leerzame VVE-thema ‘Puk op vakantie’. In het thema komen verschillende activiteiten aan bod, waarbij er spelenderwijs wordt gewerkt aan de ontwikkeling van de peuters. Uiteraard is het voor de peuters ook erg leuk dat ze hierdoor tijdens de zomervakantie kunnen blijven spelen met hun vriendjes en vriendinnetjes van de peutergroep.  

Subsidie vanuit de overheid  

De overheid en diverse gemeenten hebben vorig jaar in verband met de coronacrisis extra subsidie beschikbaar gesteld. Gemeente Drimmelen heeft ervoor gekozen om ook hieraan mee te werken en voor dit jaar subsidie beschikbaar te stellen. Hierdoor bestaat voor de kinderopvangorganisaties Kibeo en Eskadee de mogelijkheid om de zomerschool gratis aan te bieden en de peuters extra te ondersteunen in hun ontwikkeling.
Wethouder Jürgen Vissers: “Onderwijs is zo belangrijk voor deze jonge doelgroep. Door ook de komende weken spelenderwijs te leren, bieden we ze extra kansen en daar staan wij als gemeente voor.”

De zomerschool is in de zomervakantie op vastgestelde dagen voor bestaande klanten van Kibeo en Eskadee op daarvoor geselecteerde vestigingen geopend:  

  • PSG ’t Stuifke in BS De Stuifhoek in Made 
  • PSG Madelief, Kerkstraat 10 in Made 
  • PSG Zeggewijzer in BS de Zeggewijzer in Terheijden 
  • PSG De Grienden in BS De Grienden in Lage Zwaluwe 

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met de medewerkers van Kibeo (www.kibeo.nl)  of van Kinderopvang Eskadee (www.eskadee.nl).  

Over Kibeo  

Kibeo is een kinderopvangorganisatie in Zuidwest-Nederland waar kwaliteit, de ontwikkeling van kinderen en het ondersteunen van ouders voorop staat. Onze medewerkers werken elke dag met veel plezier op de 150 vestigingen verspreid over Zeeland, Goeree-Overflakkee, de Hoeksche Waard, West-Brabant en Barendrecht. Vanaf 1 mei maakt Eskadee onderdeel uit van Kibeo, vanaf 1 januari 2022 zal Eskadee Kibeo gaan heten.