Pluim voor de horeca gemeente Drimmelen

5 okt 2020
De horeca in de gemeente Drimmelen was zaterdagavond rond tien uur gesloten. Dat constateerden de toezichthouders bij controles in alle kernen van de gemeente. Burgemeester Gert de Kok: “We zijn kritisch als we zien dat het niet goed gaat en dan grijpen we in. Maar dan mag het ook gezegd worden als we zien dat de regels uit de noodverordening wél worden nageleefd. Een pluim voor onze horeca. We moeten het coronavirus zien in te dammen en dat kan alleen als we dat samen doen.”

Noodverordening

In het belang van het terugdringen van het coronavirus is in de nieuwe regionale noodverordening een beperking van de openingstijden van eet- en drinkgelegenheden opgenomen. Door deze beperking mag men tussen 21.00 en 22.00 uur geen nieuwe bezoekers toelaten en moet men om 22.00 uur de zaak sluiten.

Risico

“Ik weet dat we veel van de horeca vragen tijdens deze coronacrisis,” beseft burgemeester De Kok. “Het risico op besmetting in de horeca is echter aanwezig door drukte en gezelligheid in combinatie met alcohol. Daarom is het van belang dat en verdient het ook respect als de ondernemers de regels goed opvolgen in hun bedrijf.” Toezichthouders van de gemeente blijven de komende tijd controleren op de naleving van de noodverordening. Dit gebeurt in samenwerking met de politie.