Project Windenergie A16

De gemeente Drimmelen kiest voor de inzet van meer duurzame energie. Het doel is om in 2050 energieneutraal te zijn. Na onderzoek in samenwerking met de provincie Noord-Brabant blijkt het gebied aan weerszijden van de A16 een geschikte plaats voor 100 megawatt aan windenergie. Dat staat gelijk aan ongeveer 30 tot 50 windmolens en duurzame energie voor 90.000 huishoudens.

Wat betekent het project Windenergie A16 voor onze gemeente?

De provincie Noord-Brabant onderzoekt samen met de gemeenten Drimmelen, Breda, Moerdijk en Zundert welke plekken in een zone van circa 1 kilometer aan weerszijden van de A16 het meest geschikt zijn voor windmolens. Voorkeurslocatie  van de gemeente Drimmelen is de locatie A16 nabij knooppunt Zonzeel. Uitgangspunt is dat windmolens altijd een bijdrage  leveren aan de lokale samenleving en inwoners van de gemeente (sociale teruggave).

Meer informatie

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws (zoals de start van de inzagetermijn) over de komst van windmolens langs de A16? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief via www.brabant.nl/windenergie

 
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Provincie Noord-Brabant

De gemeenten Breda, Moerdijk, Zundert en Drimmelen werken samen met de provincie Noord-Brabant aan de realisatie van 28 windmolens in een zone van 1 kilometer aan beide kanten van de snelweg A16. Het deel van deze zone dat ligt in de gemeenten Moerdijk en Drimmelen is op de bovenstaande kaart ‘wit’ aangegeven. De grijze rondjes op de kaart geven de plaats aan van 15 van de 28 geplande windmolens. Hiervan komen er 8 in de gemeente Drimmelen.

https://www.brabant.nl/mediatheek/video/992742a15142412fb5e23f01cfe85372

Persbericht Provincie Noord-Brabant d.d. 4 april 2018