Realisatie woningbouwplan Verlengde Elsakker komt in zicht

3 dec 2020
De wens om extra woningen in het dorp Wagenberg te bouwen leeft bij de inwoners en de gemeente Drimmelen al geruime tijd. Voor het plan Verlengde Elsakker ligt het voorontwerp bestemmingsplan nu klaar en vanaf 4 december 2020 voor iedereen ter inzage. Daarmee komt de realisatie van ca. 80 gevarieerde woningen op die locatie steeds meer in zicht, dit tot vreugde van de gemeente Drimmelen.

Wethouder Jan-Willem Stoop licht toe: “De laatste jaren is door de ontwikkelaar en de gemeente hard samengewerkt om te komen tot een mooi plan voor Wagenberg. Dat betekent diversiteit in het woningaanbod en een betere verkeersontsluiting van het project. Er ligt nu een goede basis die we dit jaar kunnen presenteren.”

Woningbouw Verlengde Elsakker

De initiatiefnemers/ontwikkelcombinatie (VOF Brabander en KlokGroep) presenteerden in 2018 hun eerste plannen voor de Verlengde Elsakker aan omwonenden en geïnteresseerden. Ze willen met dit nieuwbouwproject een gevarieerd aanbod van nieuwe woningen realiseren die voldoen aan de wensen van de inwoners van de gemeente Drimmelen en van Wagenberg in het bijzonder. De grootste verandering in het nieuwe plan ten opzichte van het eerdere plan is de ontsluiting. In het eerder gepresenteerde conceptplan zou al het verkeer uiteindelijk via de Kerkstraat afgewikkeld worden. Na reacties vanuit het dorp op die ontsluiting is hard gewerkt aan een andere oplossing daarvoor.

Nieuwe ontsluiting

Door de sloop van 2 woningen aan de Wagenstraat kan nu ook een ontsluiting gemaakt worden op de Wagenstraat. De gemeente bekijkt daarnaast mogelijkheden om de Voshil als geheel beter aan te laten sluiten op het busstation en de rotonde. Dit heeft, samen met het verbeterde woningbouwplan, namelijk een grote meerwaarde voor heel het dorp.

Voorontwerp bestemmingsplan

Vanaf 4 december 2020 ligt het voorontwerp bestemmingsplan 6 weken ter inzage (tot en met 15 januari 2021). Het plan is in te zien op het gemeentehuis van Drimmelen of op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op 16 december 2020 organiseert de ontwikkelcombinatie samen met de gemeente ook een digitale bijeenkomst over dit voorontwerp bestemmingsplan. De link naar de digitale bijeenkomst is vóór 16 december te vinden op https://drimmelen.nl/woningbouw-verlengde-elsakker, www.wijzijndrimmelen.nl (op de evenementenkalender) en www.verlengde-elsakker.nl.

Meer informatie

Op de projectpagina van de ontwikkelcombinatie is meer informatie over het plan Verlengde Elsakker te vinden: www.verlengde-elsakker.nl, door hier vrijblijvend een account aan te maken. Deze website is door de initiatiefnemers opgericht om informatie over de voortgang te delen. Later kunnen geïnteresseerden zich via die website ook inschrijven om een woning in het plan te kopen. Meer informatie is ook te vinden op de pagina 'Woningbouw Verlengde Elsakker'