Samen zon inkopen: gemakkelijk én goed voor het milieu

20 okt 2020

Gemeente Drimmelen start met zonnepanelenactie

Misschien denkt u na over het kopen van zonnepanelen. Maar waar moet u beginnen? Om te helpen bij het maken van een goede keuze start de gemeente Drimmelen met een collectieve zonnepanelenactie voor haar inwoners. Door de aankoop te bundelen kunnen bewoners zonnepanelen aanschaffen tegen een scherpere prijs.

De actie is opgezet in samenwerking met het Regionaal Energieloket en het aanbod is door technische specialisten van het loket bepaald op basis van prijs, kwaliteit en ervaring.

Vraag naar zonnepanelen groeit

Wethouder Jürgen Vissers legt uit: “Steeds meer inwoners kiezen ervoor om zelf energie op te wekken met zonnepanelen. Zonnepanelen zorgen voor een flinke besparing op de energierekening én het is beter voor het milieu. Met deze actie willen we het verduurzamen van woningen gemakkelijk maken voor onze inwoners en het opwekken van duurzame energie stimuleren.”

Online informatiebijeenkomst op 5 november

Om uitleg te geven over de collectieve zonnepanelenactie organiseert de gemeente Drimmelen samen met het Regionaal Energieloket een informatiebijeenkomst. Deze bijeenkomst staat gepland op donderdag 5 november 2020 van 19.30 tot 21.00 uur en vindt geheel online plaats in verband met het coronavirus. Naast de uitleg kunnen bewoners tijdens deze informatiebijeenkomst ook hun vragen stellen aan de gemeente, het Regionaal Energieloket en de installateur.

Aanmelden op regionaalenergieloket.nl

Huiseigenaren kunnen zich via de computer, tablet of telefoon aanmelden voor de informatiebijeenkomst. Uitleg hierover is te vinden op www.regionaalenergieloket.nl, na het invullen van uw volledige postcode. Voor mensen die op die avond niet kunnen, bestaat er de mogelijkheid om de informatiebijeenkomst later terug te kijken via de website van het Regionaal Energieloket.

Inschrijven voor de zonnepanelenactie

De inschrijving voor de zonnepanelenactie zelf, staat tot 11 december 2020 open. Bewoners die zich hebben ingeschreven ontvangen een uitnodiging om een digitale woningopname in te plannen met een installateur. Tijdens deze woningopname zal de installateur vrijblijvend advies geven over onder andere de hoeveelheid en locatie van de zonnepanelen. Kort na de woningopname ontvangen bewoners een persoonlijke offerte. Hierna kunnen bewoners besluiten of ze meedoen met de actie.

Inschrijven kan via www.regionaalenergieloket.nl

Over het Regionaal Energieloket

Het Regionaal Energieloket helpt woningeigenaren met het verduurzamen van hun woning. Door hen te informeren over duurzame maatregelen voor de woning én collectieve projecten te organiseren om samen ook daadwerkelijk aan de slag te gaan. Het Regionaal Energieloket werkt in opdracht van de gemeente Drimmelen.