Sanitair recreatieparken, campings en vakantieparken

Sanitair op campings en vakantieparken 

Vanwege de coronapandemie gelden er regels voor de eigenaren van campings en vakantieparken over het sanitair. Zij moeten zich minimaal onderstaande regels houden:

  • Beperk het aantal personen in de was-, douche- en/of toiletruimtes, zodat bezoekers altijd 1,5 meter afstand kunnen houden. Laat bezoekers met onderling 1.5 meter afstand buiten wachten.
  • Intensiveer de schoonmaak van toiletten, was- en douchevoorzieningen, minimaal meerdere keren per dag en zorg voor regelmatige controle op de (hygiëne)omstandigheden in de sanitaire voorzieningen.
  • Zorg voor voldoende (hand)zeep voor de bezoekers en papieren handdoekjes in de was-, douche- en/of toiletruimtes.
  • Zorg dat de medewerkers over eigen toiletten/omkleedruimtes etc. beschikken met goede mogelijkheden tot onderling afstand houden en toepassen hygiënemaatregelen.
  • Ventileer of lucht ruimtes zo vaak als mogelijk. Bijvoorbeeld door de ramen en/of deuren open te zetten of het gebruik van mechanische ventilatie.

Informatie en tip voor de vakantiegangers
 

Gaat u binnenkort op vakantie? Veel vakantieparken en campings hebben op hun website informatie staan over de manier waarop zij omgaan met de gevolgen van het coronavirus. Check deze informatie voor vertrek, zodat u weet waar u aan toe bent.