Scholen en kinderopvang Drimmelen sluiten zich aan bij Rookvrije Generatie

5 okt 2020
Met ingang van dit schooljaar zijn de scholen en kinderopvang in de gemeente Drimmelen aangesloten bij de Rookvrije Generatie. De Rookvrije Generatie beschermt opgroeiende kinderen tegen de schadelijke gevolgen van (mee)roken en de verleiding om te gaan roken. “We hebben elke school en kinderopvang materialen aangeboden, en ze hebben enthousiast ja gezegd,” vertelt wethouder Vissers. “Bij alle scholen in de gemeente liggen nu tegels en hangen er borden die eraan herinneren dat kinderen in een rookvrije omgeving moeten kunnen opgroeien.”

Rookvrije Generatie in Drimmelen

Een Rookvrije Generatie is een generatie kinderen die opgroeit zonder de schadelijke gevolgen van (mee)roken en vrij van de verleiding om te gaan roken. Een generatie die vanaf de zwangerschap hiertegen beschermd wordt. En die in vrijheid kan kiezen voor een gezonde toekomst. Vanaf 2020 is de gemeente Drimmelen aangesloten bij de beweging Rookvrije Generatie. De gemeente gaat ook gemeentelijke panden en openbare speelterreinen rookvrij maken. Naast scholen en kinderopvang ondersteunt de gemeente ook bijvoorbeeld verenigingen bij de invoering van Rookvrije Generatie door het plaatsen van diverse borden en tegels. In de afgelopen maand bracht de gemeente de borden en tegels aan bij scholen en kinderopvangorganisaties.

“Rookvrij opgroeien gewoonste zaak van de wereld”

Uit onderzoek blijkt dat kinderen en jongeren die anderen zien roken, zelf ook eerder gaan roken. Een rookvrij terrein beschermt hen ook tegen de schadelijke gevolgen van meeroken. Wethouder Jürgen Vissers laat in een reactie weten: “Rookvrij opgroeien moet voor de volgende generaties, onze kinderen en kleinkinderen, de gewoonste zaak van de wereld zijn. Daarvoor is echt nog wel wat nodig. Door op plaatsen waar veel kinderen komen samen duidelijk te laten zien dat we rookvrij zijn, zetten we een belangrijke stap.”