Seniorenappartementen met zorg in de Zuideindsestraat

9 mrt 2021

Voor de Zuideindsestraat 47 in Made is een plan ontwikkeld voor 43 wooneenheden en zorgappartementen. Initiatiefnemer LordNet en Seniorenpartner de Wijngaerd hebben de intentie uitgesproken om deze nieuwe combinatie van wonen en zorg in samenwerking te bouwen. De beoogde locatie, op de hoek van de Klaassenstraat, is een terrein met een boerderij die al enkele jaren leegstaat.

Het bouwplan

Het gaat om een combinatie van 20 seniorenappartementen in het luxere particuliere huursegment met 23 wooneenheden voor senioren die beschermd willen wonen omdat ze permanente zorg nodig hebben. De seniorenappartementen zijn bestemd voor senioren die comfortabel willen wonen en die zorg en diensten kunnen afnemen die De Wijngaerd wil gaan aanbieden in het complex. De appartementen krijgen buitenruimtes of balkons die uitkijken op de Zuideindsestraat en de Klaassenstraat en het gebouw krijgt een binnentuin waar de zorgappartementen aan komen te liggen.

Grote behoefte

Wethouder Jan-Willem Stoop ondersteunt het initiatief: “Drimmelen vergrijst en dat betekent ook dat er gewerkt wordt aan plannen voor deze doelgroep. We merken dat de behoefte aan wonen met zorg in het middeldure huursegment steeds groter wordt,” aldus Stoop over het bouwplan. “Hier kun je oud worden met zorg op maat in je eigen omgeving. Het pand wordt een mooie marker bij de entree van Made, waarbij je toch het gevoel houdt van het dorpse karakter.” “LordNet kiest bewust voor het ontwikkelen van projecten die aansluiten op de lokale behoefte,” aldus directeur Ton van Kaldekerken. Bas Vos, directeur van De Wijngaerd: “We willen alle vormen van zorg en wonen beschikbaar maken voor ouderen van de gemeente Drimmelen, zodat zij in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen; ook bij een toenemende zorgbehoefte”.

Nieuw bestemmingsplan

Het huidige bestemmingsplan is niet toereikend voor de bouw van zorgappartementen. Daarom komt er een nieuw bestemmingsplan dat een uitgebreide procedure doorloopt en dat uiteindelijk door de gemeenteraad moet worden vastgesteld. Inmiddels ligt een voorontwerp-bestemmingsplan ter inzage. De bekendmaking hiervan en ook de vervolgstappen zijn steeds te vinden in weekblad ’t Carillon. De partijen streven ernaar eind 2021 met de bouw te starten.